Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hatfinale i baseball

Godt mot ondt. Kapitalisme mot kommunisme. Castro mot Clinton. Alt står på spill når USA møter Cuba i OL-finalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eller kanskje er det bare en kamp om hvem som er flinkest til å klaske ball? Uansett gir det finalen en ekstra dimensjon - nå som det er klart at erkerivalene møtes på OL-løkka.

Etter en uvanlig lang baseballkamp klarte USA så vidt å slå Sør-Korea i dag. 3-2 ble resultatet etter at Doug Mientkiewicz klasket inn en home-run. Thriller-semifinalen ble avbrutt i to timer på grunn av en tordenstorm. Da var Cuba allerede sikret finaleplass.

Vil skade hverandre

- Alt jeg prøvde var å komme til basen. Stadion er stor, og hvis du ikke slår langt, har du ikke kjangs, sier Mientkiewicz, som slo sin første home run.

- Jeg er ikke akkurat erfaren med dette, nei, sa matchvinneren.

Morgendagens hatoppgjør blir en omkamp av kvalifiseringskampen der cubanerne vant 6-1. Kampen var preget av overlagte forsøk på å skade motstanderen.

- Det er alltid rivalisering mellom våre to land, men jeg foretrekker slike kamper, sier Cubas Luis Ulacia, men legger til:

- Jeg er en svært følsom fyr.

Gleder seg til hatkampen

Matchvinner Mientkiewicz er sjeleglad for at Cuba slo Japan 3-0 i den andre semifinalen i dag, og gleder seg til revansjeoppgjøret.

- Vi viste ikke vårt beste da vi tapte sist. Nå ville vi ha Cuba fordi vi vil bli best. Og da må du også slå de beste. Fram til vi gjør det, spiller vi annenfiolin, sier Mientkiewicz ifølge NTB.

USAs Mike Kinkade forventer en opphetet finale.

- Vi har historien sammen, og liker ikke hverandre. Jeg er sikker på at det blir et intenst oppgjør, sier Kinkade.

VANT KAMPEN: Doug Mientkiewicz hylles etter å ha klasket inn en home-run under dagens semifinale.