Hatkamp

Det kan bli en skikkelig monsterkamp når ørebiteren Mike Tyson møter likesinnede Andrew Golota neste uke.

I den grad det er mulig møter Mike Tyson en likesinnet i polske Andrew Golota. Straffedømte Tyson kommer aldri unna bite-episoden mot Evander Holyfield, men Golota er ikke ukjent for å bite han heller. Den polske sluggeren bet en motstander to ganger mot Tysons ene.

Neste uke møtes de to sjarmtrollene i det som på de fleste måter vil bli en stygg kamp.

Men til tross for likhetene er det også endel klare forskjeller på de to utøverne av den tidligere gentlemanssporten. Mike Tyson har en tendens til å gi alle andre enn seg selv skylda for de episodene han kommer opp i. Golota gjør ikke det. Han tar ansvaret for egne handlinger selv. Mot Michael Grant for et år siden ledet han stort på poeng etter ni runder. Han hadde hatt motstanderen i gulvet to ganger i åpningsrunden og rundjult ham etterpå. Men så i tiende runde falt han selv for en serie treffere fra Grant.

Golota kom seg raskt opp og virket uskadd, men etter at dommeren fem ganger hadde spurt om han var klar til å fortsette, trakk han seg plutselig og tilsynelatende uten grunn.

- Det som skjedde, det skjedde. Det er ikke viktig hvorfor det skjedde, men jeg angrer, sa Golota på en pressekonferanse etter kampen. Slik selvransakelse er det aldri noen som har hørt fra Tysons munn.

(Dagbladet.no/NTB)

SLUGGER: Mike Tyson møter polske Andrew Golota i tidenes hatkamp.