- Hatklubb nummer én

Bryan Robson advarer Jose Mourinho og Chelsea.

(Dagbladet.no): I kveld tar suverene Chelsea imot lille West Bromwich Albion i en utsatt kamp i Premier League. Med seier vil Chelsea øke ledelsen i serien til elleve poeng ned til Manchester United.

Men seier er ikke godt nok for Chelseas manager Jose Mourinho og kaptein John Terry. I helga gikk de ut og sa at West Brom, som ligger nest sist i Premier League, ikke bare skal slås, de skal knuses.

- Jeg håper virkelig at spillerne mine har sett uttalelsene til Mourinho og Terry i helga. Å si at det ikke holder med seier mot oss, det er en fornærmelse, sier Bryan Robson, manager i West Brom, til PA.

Robson, som er tidligere kaptein for England, sier videre at Mourinho og Chelsea bør passe seg for ikke å bli hatklubb nummer én i England.

- Uttalelsene fra Mourinho tenner meg - og forhåpentligvis spillerne mine. Jeg er sikker på at spillere fra andre lag også føler det samme, sier Robson, og mener at Chelsea er iferd med å ta over rollen til Manchester Untied som klubben alle vil slå.

- Manchester United og tildels Arsenal har vært yndede hatobjekt i Engelsk fotball fordi de har vunnet mange titler, fordi mange har tenkt at «nå får et annet lag vinne». Men Chelsea er i en situasjon der de ikke har vunnet en stor tittel på mange år. Ikke har vunnet serien siden 1955, så grunnen til at Chelsea nå er laget alle vil slå, er helt annerledes, slår Robson fast.

Og grunnen er at Mourinho har klart å erte på seg alt som beveger seg rundt fotballen i England etter ankomsten i høst.

- Han har skjelt ut dommere, supportere, spillere, journalister, etcetera, etcetera. Hvis man holder på sånn vil folk tilslutt mislike deg.

USYMPATISKE? Damien Duff (til venstre) har scoret mot Barcelona og får følge av lagkameratene i en jubelscene mot Barcas manager Frank Rijkaard. Foto: Reuters
USYMPATISKE? Damien Duff (til venstre) har scoret mot Barcelona og får følge av lagkameratene i en jubelscene mot Barcas manager Frank Rijkaard. Foto: Reuters Vis mer

I tillegg til at den dagen Chelsea ikke vinner, vil de slite noe voldsomt.

- De vil bli de første til å gå på tryne hvis de ikke får resultater.

Bryan Robson klarte uavgjort, 1-1, mot Arsenal på Highbury tidligere denne sesongen. Til kveldens kamp har han fullt mannskap, kun Andy Johnson er ute med skade.