PERLEMÅL: Simen Juklerøds scoring var fantastisk plassert. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PERLEMÅL: Simen Juklerøds scoring var fantastisk plassert. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Hatoppgjøret gikk mot poengdeling - så dukket Ghayas Zahid opp

Tok seieren på overtid.

  • Vålerenga - Brann 3-2 (2-1)

(Dagbladet): Vålerenga har slitt i den første halvdelen av sesongen, mens Brann har overrasket stort etter opprykket fra OBOS-ligaen. Denne sesongen har de rødkledde fra Bergen holdt seg i den øverste delen av tabellen, og er for alvor med i medaljekampen.

VIKTIG FOR HJEMMELAGET: Ghayas Zahid sikra Vålerengas fjerde seier på rad. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VIKTIG FOR HJEMMELAGET: Ghayas Zahid sikra Vålerengas fjerde seier på rad. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

På samme dag hvor flere tusen norske fotballfans mest har gledet seg til Premier League-start, var det nok mange som burde fått med seg kanonkampen mellom de to erkerivalene, som ble en svært spennende kamp.

Da det hele så ut til å gå mot poengdeling på Ullevaal i kveld, våknet Vålerengas Ghayas Zahid etter et frispark til hjemmelaget.

Banens gigant dro seg fri og satte ballen i mål, to minutter på overtid av kampen. Dermed måtte Brann se langt etter viktige poeng i medaljekampen.

- Det smaker jævlig godt. Den formen vi har vist i det siste, viser at vi er et mye bedre lag enn vi var i starten av sesongen, sa en glad matchvinner til TV 2 etter kampen.

Lekte seg med Vålerenga-forsvaret

Men det var Brann som tok det første stikket, da Kristoffer Barmen etter 14 minutter banka ballen inn bak en sjanseløs Marcus Sandberg på fantastisk vis.

Barmen fikk sitt andre i årets sesong, etter å ha tatt ned headinga fra Jakob Orlov like utenfor 16-meteren.

Deretter fulgte noen gode minutter for bortelaget, der den tidligere Vålerenga-spilleren Daniel Braaten gjorde en fantastisk jobb med å stresse de blåkledde på venstrekanten.

Gang på gang lekte han seg med Vålerenga-forsvaret, men Brann klarte ikke å få ballen dit de ville ha den; i mål.

Utover i omgangen tok hjemmelaget mer og mer over spillet, og etter 31 minutter fikk de endelig uttelling.

Rundens mål-kandidat

Brann mista ballen på midtbanen, og hjemmelaget kunne sette fart. «Moa» fikk ballen, trakk seg innover mot midten før han sendte lærkula mot Ghayas Zahid på løp på venstrekanten. Sistnevnte hadde ingen problemer, og satte ballen inn i det lengste hjørnet bak Piotr Leciejewski.

De to lagene var svært jevne på banen, og det var høy temperatur på gressmatta.

Lufta gikk litt ut av Brann etter baklengsmålet, men Braaten fortsatte å styre på venstresida. Minutter før pause headet han inn i feltet, men ballen traff ingen medspillere som kunne sende bortelaget i ledelsen.

Isteden var det Vålerenga som fikk en scoring til før pause, da Leciejewski bommet på en klarering foran Moa. Sistnevnte fikk tak i ballen og sendte avgårde en knallhard ball til Simen Juklerød.

Juklerød banka til og sendte avgårde et kanonskudd - en god kandidat til rundens mål. Dermed kunne hjemmelaget gå til pause med en fordel.

- Vi virker slitne gjennom hele førsteomgangen, og etter det første målet blir vi hengende bak og de får ta over. Det må vi gjøre noe med, sa Kristoffer Barmen til TV 2 da lagene gikk til pause.

Iskald scoring

Og Brann tok ansvar. Ti minutter ut i andreomgangen prøvde Sakor å klarere. Det ble med et mislykka forsøk, og ballen havnet hos

SÅ UT TIL Å SIKRE POENG: Sivert Heltne Nilsens (t.h.) scoring så ut til å redde poeng for bortelaget. Så snudde Vålerenga igjen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SÅ UT TIL Å SIKRE POENG: Sivert Heltne Nilsens (t.h.) scoring så ut til å redde poeng for bortelaget. Så snudde Vålerenga igjen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Det tok ti minutter før Brann satte sitt andre, der den tidligere Vålerenga-spilleren Sivert Heltne Nilsen fikk stå alene foran mål, etter et mislykka klareringsforsøk av Sander Berge.

Ballen havnet til slutt hos Heltne Nilsen, som iskaldt satte utlikningsmålet med venstrefoten, og feiret hemningsløst foran brannfansen.

Måtte lappes sammen

I likhet med de fleste andre hatoppgjør i sportsverden, er det «himmel eller helvete» - det er ingenting i midten for de to lagenes supportere.

Kampen var preget av feilpasninger av begge lag, men det hjelper ikke noen av lagene når de ikke klarer å utnytte kontringsmulighetene.

Tre minutter før slutt fikk innbytter Fredrik Haugen tidenes mulighet til å avgjøre for gjestene, da han fikk ballen alene på rundt åtte meter. Men istedenfor å klinke ballen inn i et så godt som åpent mål, feide han ballen over.

Temperaturen fortsatte de siste minuttene, og både Kjetil Wæhler og Azar Karadaz måtte lappes sammen for å kunne være med på avslutningen av kampen.

MATCHVINNEREN: Ghayas Zahid kunne juble da han sikret 3-2 for Vålerenga. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MATCHVINNEREN: Ghayas Zahid kunne juble da han sikret 3-2 for Vålerenga. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Disse gutta skal utpå for en hver pris, sa TV 2s kommentator.

Brann fikk et godt forsøk på et frispark like etter, men heller ikke her klarte de å utnytte muligheten. Isteden var det Vålerenga som satte fart i motsatt retning, og Zahid ble kveldens matchvinner.

- Akkurat nå er det veldig tungt. Men det var en fantastisk kamp, mye tempo og masse mål. Vi kunne godt ha fått et poeng. Det var en artig kamp, og de ga oss en skikkelig fight, sa Brann-trener Lars-Arne Nilsen.