- Hatten av for Norge

Morten Olsen mener det var en stor prestasjon av Norge å slå Romania 1- 0 borte i helga. Danskenes landslagssjef tror Norges kamp mot Bosnia i morgen kan være helt avgjørende for det videre utfallet i EM-kvalifiseringsgruppe 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Olsen og Danmark har ennå ikke glemt 2- 2-kampen på Ullevaal.

- Fortjent eller ufortjent. Vi ergrer oss fortsatt over at Norge scoret på overtid, sier Olsen til Dagbladet.

- Mener du fortsatt at Danmark var det beste laget?

- Vi ser fotball på to vidt forskjellige måter. Utover det vil jeg ikke kommentere saken mer, sier Olsen.

- Fantastisk

Det skinner gjennom at han ikke beundrer Norges spillestil, men danskenes sjef er likevel full av lovord etter 1- 0-seieren borte mot Romania.

- Det var et fantastisk resultat. Jeg tar hatten av for Norge. Det spiller ingen rolle om det var fortjent eller ufortjent, sier Olsen.

Han har selv bare sett glimt fra Norges kamp i Bucuresti.

- Slik jeg har skjønt det, hadde Romania spillet, men Norge scoret målet, sier Olsen.

Danske BT er ikke like fulle av lovord om det norske laget som Morten Olsen:

«Den heldige 1- 0-seier blir hilst velkommen med samme begeistring som når enda et par oljemilliarder blir pumpet opp av Ekofisk-feltet,» skriver avisa.

Sverige sleit seg til 1- 1 hjemme mot Ungarn. Danmark sleit seg til 2- 0 hjemme mot svake Luxembourg, mens Norge vant 1- 0 mot Romania på bortebane.

- Betyr disse resultatene at Norge er det beste laget i Norden i øyeblikket?

- Det er umulig å sammenlikne vår seier over Luxembourg med Norges resultat i Romania. Til det var kampene altfor ulike, sier Olsen og fortsetter:

- Luxembourg gikk på banen for å begrense nederlaget og la laget på sin tredjedel av banen hele kampen.

- Dagsform og hell spiller også en viktig rolle. Jo, fotball er et besynderlig spill, konkluderer Olsen.

- Revansjelystne

Før morgendagens møte med Bosnia har Norge like mange poeng som Danmark, men ligger bak på målforskjellen. Vinner Nils Johan Sembs menn mot Bosnia, får Norge et overtak på danskene før resten av kampene i EM-kvalifiseringsgruppe 2.

- Kampen mellom Norge og Bosnia gir et bilde av hvordan det går videre i gruppa vår. Bosnia tapte mot Romania (0- 3, red.anm.) og må vinne mot Norge for å snu trenden. Bosnia er sikkert revansjelystne, sier Olsen.

Han mener EM-kvalifiseringsgruppe 2 er i ferd med å ta form.

- Gruppa er i øyeblikket i ferd med å forme seg slik jeg ventet på forhånd. Danmark, Norge og Romania vil kjempe om avansement. Om Bosnia kan være med i gruppa får vi et svar på i kampen mot Norge, sier Morten Olsen. Romania møter Luxembourg på bortebane i morgen kveld, mens danskene ikke spiller sin neste kamp før bortekampen mot Romania 29. mars neste år.

GIR HONNØR: Morten Olsen på benken under Norge-Danmark på Ullevaal 7. september i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer