Lotta Udnes Weng vant Beito-sprinten:

- Hattestad-effekten

Lotta Udnes Weng overrasket alle og vant kvinnenes sprint på Beitostølen. Etter løpet får kvinnenes nye trener, Ola Vigen Hattestad skryt for jobben han har gjort i oppkjøringa.

FORNØYD: Lotta Udnes Weng var veldig fornøyd med å innkassere sesongens første seier på Beitostølen. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble en intens duell mellom Lotta Udnes Weng og Ane Appelkvist Stenseth i kvinnenes finale på Beitostølen.

Udnes Weng var ikke nevnt som en av favorittene, men slo til i finalen. Nes-løperen avgjorde løpet opp den siste motbakken. Inn mot mål var ingen i nærheten av henne. Nærmeste utfordrer, Ane Appelkvist Stenseth, ble slått med 2,55 sekunder.

- Jeg er ganske overrasket ja. Det var rart å komme inn på oppløpet og kjenne at jeg hadde noen meter til de andre. Det har jeg ikke kjent på siden jeg var junior tror jeg. Jeg er overrasket over det ja, sier Udnes Weng til Dagbladet.

SPRINTSEIER: Lotta Udnes Weng vant kvinnenes sprint. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SPRINTSEIER: Lotta Udnes Weng vant kvinnenes sprint. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Sprint, kvinner

1) Lotta Udnes Weng, Nest, 2) Ane Appelkvist Stenseth, Grong, 3) Anna Svendsen, Tromsø, 4) Mathilde Skjærdalen Myhrvold, Vind, 5) Anikken Gjerde Alnæs, Rustad, 6) Ingrid Andrea Gulbrandsen, Bardufoss og Omegn. (NTB)

- Jeg hadde mål om å komme på pallen når jeg først var i en finale. Når man er seks stykker i en finale så vil man jo bli blant de tre beste. Så det var egentlig det som var målet, sier hun.

Tredjeplassen gikk til Anna Svendsen fra Tromsø. Deretter fulgte Mathilde Skjærdalen Myhrvold, Anikken Gjerde Alnæs og Ingrid Andrea Gulbrandsen.

Hattestad-skryt

Dagbladets kommentator Esten O. Sæther var imponert etter kvinnefinalen på Beitostølen. Og det er spesielt én mann som fortjener skryt ifølge den rutinerte kommentatoren.

- Dette er Hattestad-effekten. Han har han kommet inn og tatt tak i sprint utviklingen. Jentene og Ole Morten Iversen er veldig fornøyd med ham og vi ser litt resultater av det i dag, sier Sæther om inntoget til den tidligere slovenske landslagssjefen.

Hattestad ble hentet tilbake til Norge før sesongen som hjelpetrener for landslagssjefen Ole Morten Iversen. Det har allerede gitt resultater, mener Sæther.

- Han har så å tilføre for sprintspesialistene som tidligere verdens beste sprinter i mange år. Og det ser vi her, blant annet har de trent på svingene på slutten her og jobber mye med sprintdetaljer. Og det er tydelig at det har utviklet og hjulpet Lotta til å komme i framgang, utdyper Dagbladets kommentator.

IKKE HELT TOPP: Kristine Stavås Skistad mangler fremdels noe på toppformen. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer

Udnes Weng har satset på sprint i oppkjøringen til denne sesongen. Sæther beskriver hun som eksplosiv av natur og mener at hun har mye som ligger til rette for at hun kan bli en god sprinter.

De siste åra har Sverige tatt over sprinthegemoniet i verdenscupen på kvinnesiden. Sæther mener ikke vi kan forvente at de norske tar tilbake hegemoniet allerede denne vinteren.

- Dette er jo unge løpere, så det er først om noen år at disse er i verdensklasse. Dette er veldig gledelig for vi er i ferd med et generasjonsskifte, slår han fast.

Imponert Klæbo

Ane Appelkvist Stenseth hadde beste tid i prologen foran Svendsen, men kom til kort i finalen. Herrevinner Klæbo lot seg imponere av Udnes Weng.

- Det var imponerende. Jeg fikk så vidt sett slutten da jeg varmet opp til finalen. Det så ut som hun traff bra opp siste bakken. At Lotta skal slå til er veldig artig og hun har vist at hun er sterk, det viste hun da jeg var junior også. Jeg har vært på samme lag som henne siden jeg var junior. Vi får krysse fingrene for at hun får det til i verdenscupen også, sier Klæbo til Dagbladet.

Sprinten på Beitostølen er sesongåpningen for langrennsløperne. Med usikkerheten som kommer med coronapandemien er ikke fredagens vinner sikker på at det blir så mange flere renn i år.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer