Hattestad er i kjempeform

Det ser lovende ut Trine Hattestad foran Bislett Games. I dag kastet hun sitt årsbeste kast.

Dagens konkurranse var en ren maktdemonstrasjon fra Hattestads side. Hun var fast bestemt på å sikre seg årsbeste-resultat etter at tyske Tanja Damaske kastet 65,44 under europacupfinalen i Paris sist helg.

Trine presterte like godt seks kast på 61,98 meter eller lengre. Fulltrefferen kom i første omgang. 65,49 er lengst i verden hittil i år, fem centimeter lengre enn det Damaske presterte i Paris.

- Jeg er kjempefornøyd, men føler likevel at jeg har mer inne. Jeg kan helt sikkert bedre enn dette, sier Hattestad.

- Mener jeg er god nok til å kaste 67-68 meter på Bislett. Jevnheten viser at jeg har mer på lager som bare venter på å komme ut.

Hviler

De neste tre dagene skal hun bruke til oppladning foran onsdagens høydepunkt på hjemmebane.

- Det blir bare litt lett styrke/spenst-trening og hvile. Satser på at det skal fremskaffe en liten formtopp til onsdag, sa Hattestad.

Hun nøt strålende sommervær og 30 varmegrader i Finland., og fikk etter sin egen oppvisning se finske Aki Parviainen kline til med et kast på 93,09 i mennenes konkurranse. Også det er årsbeste i verden.

Nest best i kvinnenes konkurranse var finske Heli Rantanen, som bare fikk opp 61,86 som sitt lengste kast.

Trine Hattestad har tre store mål i år. VM-gull, seier i Bislett Games og at hun har det lengste kastet når verdensrekorden med det nye spydet skal noteres etter denne sesongen.

(NTB)