Hattestad kan bli pappa i sesongstarten: - En utfordring

Venter barn med Katja Visnar.

VENTER BARN: Ola Vigen Hattestad og Katja Visnar.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VENTER BARN: Ola Vigen Hattestad og Katja Visnar. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Ola Vigen Hattestad har mer enn langrennsform i tankene før sesongstart. Han og samboer Katja Visnar skal bli foreldre, og fødselen kan skje under åpningshelgen i Ruka.

- Særlig i starten av sesongen blir det en utfordring å bli pappa. Jeg kommer jo til å prioritere familien, i alle fall den første tiden. Så håper jeg det kan gi meg energi senere i vinter, for det er jo ikke så mye jeg kan bidra med på hjemmebane den første tiden. Det blir jo mest Katja som har jobb da. Derfor tror jeg ikke det skal ha så veldig mye å si for forberedelsene, forteller Hattestad til NTB.

33-åringen er forberedt på å måtte droppe verdenscupåpningen i Finland, hvis det skulle bli kollisjon med fødselen, men han håper å få med seg begge deler.

- Jeg må se an litt og ta det når den tid kommer, men hvis ikke ungen ikke er ute et par dager før verdenscupstarten, så blir jeg nok hjemme, selv om jeg har veldig lyst til å gå i Kuusamo, innrømmer han.

Sprintcupen teller mest For østfoldingen er det sprintcupen og totalseieren der som er det viktigste til vinteren. Av enkeltrenn er det sprinten i Drammen det frister mest å vinne.

Han forteller også at han til en viss grad har lyst til å gå Tour de Ski, men ser samtidig ikke bort fra at han kan komme til å stå over. Det begrunnes med at en Tour de Ski-start kan ødelegge mye for sesongens hovedmål.

- Å vinne sprintcupen er det viktigste, helt klart. Men det er mange fine sprintrenn, og målet er selvsagt å vinne en del av dem. Jeg vant ikke så mange skirenn i fjor. Det ble vel bare én seier, i Skandinavisk Cup. Det ble ingen verdenscupseier på meg, så det å ta noen flere seirer har jeg lyst til, sier løperen fra Askim.

- Er du fortsatt like sulten som før?

- Jeg håper og føler jeg er like sulten som før, selv om jeg har vært med lenge. Det er ikke til å komme fra at jeg liker skiløperlivet; å pushe kroppen og prøve å bli bedre. Å ha det som mål hver eneste dag er morsomt.

God oppkjøring - Treningen gjennom sommeren og fram til nå er gått fint. Jeg har holdt igjen litt i forhold til det jeg gjorde i fjor, for da var jeg litt ivrig. Da var det en periode på høsten var jeg litt sliten, uten at jeg gikk på en smell, og da fikk jeg ikke trent godt nok. Nå føler jeg at jeg har lyktes bedre, men man vet jo aldri helt før man står der med startnummer på brystet, sier Hattestad til NTB.

Han forteller at ved siden av sprinttreningen har han lagt vekt på å trene for å bli bedre på 15 kilometer og andre distanser. Det har han gjort fordi han gå mot et mellomår uten mesterskap.

- Viser de testene du har vært gjennom at du er i god rute til sesongstart?

- Ja, mange av løpstestene har vært bedre enn før og på samme nivå. Men jeg har hatt som mål å øke enda mer, særlig utholdenhetsmessig. Der ville jeg gjerne hatt enda litt større framgang, men jeg har forbedret meg, forteller Ola Vigen Hattestad til NTB.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram