PÅ TOPP IGJEN: Ola Vigen Hattestad tok sin 11. verdenscupseier i karrieren i Düsseldorf. Foto:  EPA/KEVIN KUREK
PÅ TOPP IGJEN: Ola Vigen Hattestad tok sin 11. verdenscupseier i karrieren i Düsseldorf. Foto: EPA/KEVIN KUREKVis mer

Hattestad knuste Petukhov på oppløpet

Slo tilbake etter elendig resultat sist helg.

(Dagbladet): Ola Vigen Hattestad leverte en skuffende sprint i Kuusamo sist helg, og ble bare nummer 20.

I dag var han tilbake på topp i bysprinten i Düsseldorf, etter en mektig spurt mot Aleksej Petukhov.

Hattestad la seg på bakskiene til den startraske russeren fra start av i finalen, og lå i annenposisjon fram til det gjensto drøye 100 meter. Da gikk han ut til siden, og derfra og inn var han helt utilnærmelig.

Petukhov begynte å stresse mens Hattestad traff som han skulle, og dermed ble det utklassing. Pål Golberg sikret dobbelt norsk, etter at også han sneik seg forbi russeren på oppløpet.

- Jeg visste at formen ikke var så dårlig som det så ut i Kuusamo. Dette er utrolig morsomt, jeg har mye familie og venner fra hjemstedet her og ser på. Det gjør det enda morsommere, sier Hattestad i seiersintervjuet med FIS.

Han gir mye av æren for seieren til smøreteamet.

- Jeg hadde fantastiske ski i dag. Serviceteamet gjorde en ekstremt god jobb. Jeg fikk hvile meg bak Petukhov hele veien, og var klar for spurten på slutten. Jeg gjorde noen feil 100 meter fra mål, og mistet balansen, men jeg kom tilbake på grunn av gode ski, sier han.

Seieren var Hattestads første i verdenscupen siden 15. januar, i Liberec i Tsjekkia.

PS! Amerikanske Kikkan Randall tok langrennssprinten i Düsseldorf som hun ville lørdag. Maiken Caspersen Falla ble beste norske på 8.-plass. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer 10 og Mari Eide ble nummer 12.