SLITER FORTSATT: Ola Vigen Hattestad går ikke verdenscup før jul. Foto:  Rasmus Skaug
SLITER FORTSATT: Ola Vigen Hattestad går ikke verdenscup før jul. Foto: Rasmus SkaugVis mer

Hattestad mister alle renn før jul

- Kroppen responderer ikke, sier VM-kongen fra 2009.

(Dagbladet): Under den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen for to uker siden fortalte Ola Vigen Hattestad at han har slitt med uforklarlig slapphet i to måneder. På det tidspunktet håpet han likevel å rekke sprinten i Kuusamo.

Men sprinten i Kuusamo går i dag, og der er ikke mannen som tok to VM-gull i sprint i 2009. Han befinner seg nemlig hjemme på Lillehammer, og kroppen er fortsatt like uvillig til å respondere på trening.

- Ingen endring - Det er dessverre ingen endring siden Beitostølen, sier Hattestad til Dagbladet.

- Hva betyr det?

- Det betyr at jeg bare trener rolig. Jeg trener tre dager, og så har jeg en hviledag. De dagene jeg trener, trener jeg omtrent halvannen time. Men jeg kan ikke trene hardt, erkjenner Hattestad.

Derfor har han også kommet fram til kommende konklusjon:

- Det blir ingen skirenn på meg før jul, i hvert fall ikke verdenscup. Det kan bli aktuelt å gå andre renn, for eksempel skandinavisk cup på Sjusjøen, men det er ingenting som tyder på det nå. Jeg må la kroppen hvile, sier Ørje-løperen.

Gir ikke opp VM Teorien er at han har hatt en virusinfeksjon som ikke ble oppdaget i tide.

- Jeg har nok trent for hardt med virus i kroppen. Dermed er kroppen blitt nedkjørt.

- Hvor tungt er det mentalt?

- Jeg får ikke gjort jobben min, og det er selvfølgelig kjedelig. Men jeg ser langt framover og har ikke gitt opp håpet om VM i Val di Fiemme. Det er to kvalifiseringsrenn etter jul, NM og verdenscupen i Liberec. Jeg må prøve å være i form da, sier Ola Vigen Hattestad.