IKKE SOM HAN VILLE: Ola Vigen Hattestad viste tegn på form under sprinten i Liberec i dag, men falt fra finaleplass etter å ha blitt stoppet av en russer. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
IKKE SOM HAN VILLE: Ola Vigen Hattestad viste tegn på form under sprinten i Liberec i dag, men falt fra finaleplass etter å ha blitt stoppet av en russer. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB ScanpixVis mer

Hattestad på trynet i comebacksprinten

Og «Pølsa» falt fra VM-plass.

(Dagbladet): En klønete russer var det som skilte Ola Vigen Hattestad fra et meget godkjent comeback under sprinten i Liberec i ettermiddag.

Den tidligere verdensmesteren startet et skirenn for første gang siden mars, etter at han har slitt voldsomt med sykdom.

Han tok seg enkelt videre fra prologen, og i kvartfinalen gikk han greit videre etter å ha gått inn bak Emil Jönsson. Det var i semifinalen det ble full stopp - bokstavelig talt.

Ble hindret
Russiske Nikita Kriukov falt helt uprovosert da det gjensto noen hundre meter. Hattestad forsøkte å kjøre forbi russeren i høy fart på én ski, men ble hektet.

Da var det gjort.

Hattestad tryna, og fikk se lagkompisen Paal Golberg ta seg til finalen isteden.

Svensk storeslem
Dit kom også Eirik Brandsdal, men begge de to nordmennene måtte gi tapt for svenskenes supersprintere, Emil Jönsson og Teodor Peterson.

Golberg og Brandsdal kom på henholdsvis tredje- og fjerdeplass, mens svenskene kunne juble for dobbelseier.

En nordmann som hadde en forferdelig dag var Øystein Pettersen.

«Pølsa» gikk på trynet i prologen, og blir dermed etter alle solemerker ikke tatt ut til sprinten under VM i Val di Fiemme.

Etter løpet har han uttalt seg om skuffelsen på Twitter:

«Må bare takke alle som sender meg hyggelige ord på en tung dag! Setter stor pris på det og lover å ikke grave meg ned!!»

«Gratulerer også mine sterke lagkompiser med god innsats idag! Pål og Eirik fortsetter å imponere, mens Ola bare viser hva som snart kommer!!»

Uheldig Østberg
På kvinnesiden ble det heller ingen stor, norsk dag.

Ingvild Flugstad Østberg viste tegn på storhet gjennom hele dagen, men var uheldig i den siste bakken før oppløpet i finalen.

Da brakk hun nemlig staven, og hadde ingen mulighet til å følge konkurrentene inn mot mål, til tross for at hun lå i god posisjon.

Dermed ble det finske Mona-Lisa Malvalehto som sikret seg seieren, foran Justyna Kowalcyk.

Maiken Caspersen ble nummer tre etter at dommerne hadde avgjort på målfoto at hun var foran Daria Gaiazova.