TUNG VINTER: Det er blitt mye frustrasjon og tilsvarende lite skigåing for den gamle sprintkongen Ola Vigen Hattestad til nå denne sesongen. Foto: Tormod Brenna
TUNG VINTER: Det er blitt mye frustrasjon og tilsvarende lite skigåing for den gamle sprintkongen Ola Vigen Hattestad til nå denne sesongen. Foto: Tormod BrennaVis mer

Hattestad tviler på at han rekker VM

Trente for hardt i høst.

(Dagbladet):Ola Vigen Hattestad er veldig usikker på om han rekker VM i Val di Fiemme - og tenker allerede på Sotsji-OL.

- Det går framover, og det er lenge siden jeg hadde noen store tilbakeslag. Så jeg har ikke gitt opp VM. Men dagene går fort, sier Ola Vigen Hattestad til Dagbladet.

Sprintverdensmesteren fra 2009 har ikke gått et eneste skirenn til nå denne sesongen. I høst trente han for hardt med virus i kroppen. Det har han altså fått betale for.

- Jeg har så vidt kjørt et par harde økter nå. Denne uka trener jeg mengde, og så skal jeg prøve meg på litt høyere intensitet igjen i romjula. 30. desember er planen å gå et turrenn på Sjusjøen, forteller 30-åringen fra Ørje.

To tanker Skal han til VM, har han to muligheter til å kvalifisere seg. Første mulighet er verdenscupsprinten i Liberec 12. januar. Andre og siste mulighet er NM-sprinten 25. januar.

- Jeg jobber for å kvalifisere meg til VM. Men jeg har to tanker i hodet samtidig nå. Jeg vet at det kommer et OL i Sotsji neste vinter. Målet må være å komme tilbake og gå fortere på ski enn noen gang før. Så får tida vise om det blir i vinter eller neste vinter, sier Hattestad.

Sprintlandslagstrener Ulf Morten Aune har heller ikke gitt opp å få Hattestad i form til VM.

- Før 2006/07-sesongen hadde Ola kyssesyken. Likevel kom han tilbake og vant verdenscuprenn den vinteren, poengterer han.

- Forbilledlig Likevel tør ikke Aune spå elevens videre progresjon.

- Det kan løsne over natta, men det kan også ta lang tid. Han må bare være tålmodig, og jeg vil si Ola har taklet denne motgangen på en forbilledlig måte, sier sjefen, som ikke stenger VM-døra for Hattestad før siste tog har forlatt perongen.

- Er det én mann vi venter på, er det Ola Vigen Hattestad, fastslår Ulf Morten Aune.