I TENKEBOKSEN: Ola Vigen Hattestad vurderer å droppe sprint til fordel for langløp neste sesong, men innser at det vil være en gambling. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
I TENKEBOKSEN: Ola Vigen Hattestad vurderer å droppe sprint til fordel for langløp neste sesong, men innser at det vil være en gambling. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Hattestad vurderer å «ta en Pølsa», men først må han ta noen telefoner

I tenkeboksen.

FALUN (Dagbladet): Ola Vigen Hattestad gikk inn til bronse på VM-sprinten torsdag, men det ble hans eneste konkurranse i årets VM.

I ettermiddag satte nemlig 32-åringen seg i bilen og kjørte hjem til Norge for å forberede seg til verdenscupen i Lahti neste helg.

Først rakk han imidlertid en prat med Dagbladet om framtida, og den levende sprintlegenden forteller at han vurderer å snu opp ned på skikarrieren.

Skal ringe «Pølsa» - Tidligere har jeg sagt at jeg har vurdert å prøve meg på langløp, men jeg har fått mer lyst på å fortsette å gå «all inn» på sprint også. Jeg er litt redd for å satse på langløp med tanke på sprint. Man får nok uansett en ekstra «boost» med tanke på inspirasjon og motivasjon ved å gjøre noe nytt. Jeg kommer til å ta en telefon til Øystein Pettersen og en del andre for å sjekke litt, sier Hattestad.

Ekssprinteren Øystein «Pølsa» Pettersen har nemlig satset for fullt på langløp med Team United Bakeries denne sesongen, og det har fungert godt.

I langløpsverdenscupen ligger han på 3. plass sammenlagt, og så sent som 7. februar vant han Holmenkollmarsjen foran Martin Johnsrud Sundby og Niklas Dyrhaug.

Utenfor landslaget Pettersens vei inn i langløpsverdenen var en ganske annen enn den Hattestad eventuelt vil ta.

«Pølsa» hadde mistet landslagsplassen, og slitt med sprintformen i flere sesonger da han bestemte seg for å satse nytt.

Hattestad er regjerende OL-mester i sprint, og tok altså bronse i årets VM. Han innser at en eventuell langløpssatsing kan være en gambling.

- Det som er helt sikkert er at jeg ikke kommer til å bryte med landslaget. Jeg har tenkt tanken på å gå helt ut og satse bare på langløp, men da tror jeg veien tilbake vil være ganske lang. Jeg kommer nok til å takke ja til Norges Skiforbund. Langløp får heller bli en satsing på siden slik at jeg kan ta noen løp som passer med terminlista ved siden av, sier han.

SUKSESS: Øystein Pettersen har hatt suksess som langløpsspesialist denne sesongen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
SUKSESS: Øystein Pettersen har hatt suksess som langløpsspesialist denne sesongen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

Østfoldingen peker også på at det ikke er noe mesterskapet neste sesong. Da er det Tour of Ski og nyskapningen Tour of Canada som vil bli sentrale, og tourene passer ikke akkurat Hattestad.

- Etter å ha vunnet en medalje her i Falun, er jeg veldig gira på å gjøre det samme i Lahti (ski-VM 2017, journ.anm.), og jeg ser jo fortsatt at det er mulig. Neste år er det jo ikke noe mesterskap, men jeg er som nevnt veldig redd for å tape for mye hvis jeg gjør noe annet. Jeg ser for meg at jeg går VM i Lahti, sier han.

- Må ha resultater - Og da er det ett år til et nytt OL...

- Ja, det er det, men man er avhengig av resultater i dette gamet her. Hvis jeg satser på langløp neste år, og så forsøker å satse på sprint igjen til Lahti og mislykkes, så er sannsynligvis sprintsatsingen ferdig. Det er litt mer gambling med tanke på OL, sier 32-åringen.

- Har du is nok i magen til å gjøre det?

- Jeg vet ikke. Jeg har en del personer jeg prater litt med. Jeg kommer nok til å prate litt med dem nå. I tillegg begynner langløpsgutta å bli gode, så en halvveissatsing er det ikke sikkert blir så vellykket. En full langløpssatsing kan jeg også ta senere. Det er sprint som gjelder nå.