Hatton slått knockout foran Hollywood-stjernene

- Flaks, fleiper han.

(Dagbladet.no): Verken amerikanske Floyd Mayweather eller engelske Ricky Hatton hadde opplevd å tape foran nattas VM-kamp i Las Vegas. En av nullene måtte ryke - og det ble etter hvert tydelig at det kom til å bli Hattons.

Engelskmannen hadde gått opp en klasse i et tappert forsøk på å kjempe til seg weltervekttittelen fra Hayweather, men møtte overmakten i 10. runde.

Mayweather slo Hatton i gulvet via ringstolpen med en venstre hook, Hatton kom seg på beina igjen, men måtte innse nederlaget da han på ny ble truffet hardt med venstreslegga.

Enorm støtte

På det tidspunktet var Hatton grundig mørbanket, etter å ha fått en oppløftende start i de tidlige rundene. Fra runde seks var Mayweather klart best, og i runde åtte og ni begynte selv Hattons trofaste tilhengerskare å skjønne hvilken vei det bar.

Men om Hatton tapte kampen i ringen, vant han kampen på på tribunene. Da han lå utslått på ryggen i 10. runde runget navnet hans høyere enn noen gang blant de mange tusen engelskmennene, før han sjanglet tilbake til hjørnet sitt.

Det var akkurat slik Mayweather hadde varslet på forhånd:

- Dere er alle innbitte fans, som heier på Ricky Hatton selv når han får juling. Og dere elsker han når han får juling. Jeg skulle ønske mine fans var slik, men fansen kan ikke slåss for deg, sa han.

Hatton slått knockout foran Hollywood-stjernene

Gode venner

Før kampen var den psykologiske krigføringen som vanlig intens, men etterpå var de to bokserne gode venner.

- Jeg er slått ned, men jeg kommer tilbake. Ricky Hatton er ikke ferdig, sverger Hatton ifølge Sky Sports.

Han klarte å presse fram et smil, til tross for å ha tapt det som er blitt kalt den viktigste kampen siden Oscar de la Hoya og Felix Trinidad møttes i ringen i 1999.

- Bare flaks, fleipet Hatton.

I Las Vegas hadde da også noen av de største stjernene i fra sports- og filmhimmelen funnet veien.

- Jeg synes jeg kjempet bra. Jeg ga alt, men han er veldig god til å få deg til å misse, sier engelskmannen.

Mayweather avsto fra å hovere etter seieren på knockout, han ledet for øvrig 89-81 blant to av dommerne og 88-82 hos den siste på tidspunktet da kampen ble stoppet.

SLUTT I 10.RUNDE: To knallharde venstre hooker fra Mayweather avgjorde kampen i 10. runde. Foto: AFP
SLUTT I 10.RUNDE: To knallharde venstre hooker fra Mayweather avgjorde kampen i 10. runde. Foto: AFP Vis mer

I stedet viste han seg som en raus og verdig mester.

- Han kom igjen og igjen, og jeg skjønner hvorfor de kaller ham «Hitman». Han er «one hell of a fighter», men jeg gjorde jobben. Jeg ønsket å vise fansen at jeg fortsatt har det i meg. Jeg har ingenting mer å bevise her i verden, sier han.

<B>PÅ BOKSEKAMP:</B> Angelina Jolie og Brad Pitt.
<B>KJEMPET TAPPERT:</B> Ricky Hatton yppet seg de første rundene.
<B>ROSTE HVERANDRE:</B> De snakket mye dritt om hverandre før kampen, men etterpå var Ricky Hatton og Floyd Mayweather gode venner.
<B>PÅ BOKSEKAMP:</B> David Beckham.
<B>PÅ BOKSEKAMP:</B> Denzel Washington.
<B>PÅ BOKSEKAMP:</B> Tiger Woods.