Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hattrick-Årst overskygget dommerens kjempebrøler

Nå er 36-åringen toppscorer i Tippeligaen.

TOPPSCORER PÅ 36 ÅR: Ole Martin Årst jubler etter det første av sine tre scoringer mot Fredrikstad torsdag kveld. 
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
TOPPSCORER PÅ 36 ÅR: Ole Martin Årst jubler etter det første av sine tre scoringer mot Fredrikstad torsdag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer

Start - Fredrikstad 3-2

(Dagbladet): Dommer Trond Ivar Døvle forærte Fredrikstad en gavepakke av et straffemål før pause, men anført av superveteran Ole Martin Årst slo Start grusomt tilbake etter pause.

36-åringen scoret hattrick på 19 minutter i 2. omgang da vertene snudde 0-1 til 3-1, og har det meste av æren for gultrøyenes første seier på sju kamper. Årst er nå oppe i ti mål på 11 kamper denne sesongen - ett mer enn Anthony Ujah, som var Tippeligaens toppscorer før denne runden.

- Dette var en kjærkommen seier, og den var fortjent, selv om FFK angrep helhjertet med ti mann på slutten. Begge scoringene deres kommer etter tvilsomme avgjørelser, så det ville vært veldig bittert å tape poeng, sier Starts hardt pressede trener Knut Tørum til TV 2.

Goalgetter
Målshowet fant sted mellom det 49. og 68. minutt:

• 1-1: Et skudd fra Espen Hoff går i kroppen til Vidar Martinsen, og ramler ned hos Årst på 5-6 meters hold. Han vender kjapt og hamrer inn utlikningen fra skrå vinkel, med en lavt skudd i lengste hjørne.

• 2-1: Espen Hoff er tilrettelegger, Årst mottar ballen på 10-11 meter og får tid til å legge ballen til rette, før han kontrollert plasserer den utenfor rekkevidden til Lasse Staw.

• 3-1: Ernest Asante raider opp langt høyreside og slår inn på bakre stolpe. Der kaster Årst seg fram og styrer inn sitt tredje, på halvspretten.

- Gamle Årst var fantastisk. De tre målene kunne vært rammet inn og hengt opp på veggen, sier Tørum.

- All ære til gutta som gir svar på tiltale. Nå står det sørlendinger igjen i drittvær og takker for kampen. Jeg tror alle på stadion er like glade her nå.

Hattrickhelten selv snakker mer om de to sjansene han misbrukte enn de tre han scoret på.

- Man er jo der, og så dukker ballen opp. Jo mindre tid man bruker, jo bedre. Jeg hadde to vanvittige sjanser til hvor jeg hadde mye bedre tid, men da gikk det galt, sier han til TV 2.

Fikk ballen i hodet - dommeren dømte straffe
Innerst inne trekker kanskje dommer Døvle et lettelsens sukk over at hans kjempetabbe etter 23 minutter ikke ble avgjørende for kamputfallet:

Etzaz Hussain - som var frisk i sin debut fra start for FFK - slo ballen inn mot Mads Hansen 10-11 meter fra mål. Høyrekantens slurvete avslutning ville gått langt utenfor, men inn fra høyre kom Rolf Daniel Vikstøl skliende for å blokkere. Ballen traff ham i hodet, men Døvle mente han hadde sett en hands, og FFK fikk årets sannsynligvis billigste straffe.

Tarik Elyounoussi var langt fra bombesikker, men til tross for at keeper Kenneth Høie fikk ei hånd på ballen snek den seg inn i nettmaskene til 1-0 for gjestene.

Start-trener Knut Tørum hadde følgende kommentar til straffesituasjonen ved pause:

- Den så utrolig merkelig ut fra der jeg sto.

Og la til:

- Det er omtrent det FFK har skapt. Jeg tror vi scorer mål her i dag.

Rødt kort til Askar
Det fikk han helt rett i. Men det ble likevel spenning på slutten, til tross for at Fredrikstad fikk Amin Askar utvist for en hevntakling på Brian Priske på stillingen 1-3.

Venstreback Joachim Thomassen skrudde en corner rett i mål til 2-3 og fornyet spenning kvarteret før slutt, etter lite overbevisende keeperarbeid fra Kenneth Høie.

Mot slutten fikk Start enorme kontringssjanser da FFK kastet alle mann i angrep, og Årst burde blitt firemålsscorer da han kom alene gjennom med Lasse Staw. Men for en gangs skyld bommet han - uten at noen vil finne på å klage på det i etterkant.

Start-gutta var synlig lettet da dommeren blåste av fire minutter på overtid, for før FFK-kampen hadde de bare sanket ett poeng på de sju siste kampene. Det har ulmet rundt trener Tørum, som sitter på oppsigelse, men kanskje får han litt arbeidsro nå.

I hvert fall fram til neste tap.