Hattrick av Kluivert

Seiersmaskinen jager sin åttende årsseier og blir Dagbladets vinnertips i V65-finalen.

(Dagbladet.no): 6-åringen var i realiteten døpt før han var født. Ble det hingst, skulle han hete Kluivert etter den nederlandske fotballtoppen med samme navn. Eier og oppdretter Elin Anita Flataune bestemte seg da hun så en kamp hvor Kluivert gjorde hattrick.

Og sånn ble det.

Onsdag er det hesten som står for hattricket. Løpene har kommet tett som regnskurene på Østlandet denne sommeren.

- Vi trenger ikke trene ham så mye mellom løpene, forteller eier, trener og oppdretter Elin Anita Flataune til Dagbladet.no.

- Han får kun noen rolige skritteturer for å holde humøret oppe. Det var meningen at han skulle få en liten pause etter Biri-løpet, men vi får ta med dette løpet på Bjerke først.

- Jeg har respekt for Rubin som jeg kjenner. Og Vinje Sterk er heller ikke borte. Men jeg tror på seier, innrømmer Elin Anita.

Lørdag på Biri var Kluivert den eneste som klarte å følge rømlingen Kasper Mollyn. Kluivert var god toer, og han travet 1.24,0 som er ny rekord for hesten over sprintdistanse. Det skapte brudulje i den hesteinteresserte familien Flataune.

- Mora mi og dattera mi hadde et veddemål. De veddet 70.000 på om Kluivert skulle klare å passere den magiske grensa 1.24 i år, ler Elin Anita som eier hesten sammen med sin bror Roar.

VINNER SOMMER SOM VINTER. Kluivert og Asbjørn Mehla vant sammen i V65 på Bjerke i vinter. Onsdag er sjansen god igjen. Foto: HESTEGUIDEN.COM
VINNER SOMMER SOM VINTER. Kluivert og Asbjørn Mehla vant sammen i V65 på Bjerke i vinter. Onsdag er sjansen god igjen. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Det greide han jo på lørdag, og nå er jeg redd min mor bare må punge ut med 70.000 til ny vogn. Det er nemlig det min datter skulle kjøpe for pengene om hun vant veddemålet, fortsetter hun.

Så nå er det nok ingen vei utenom.

Den vogna har nok allerede Kluivert tjent til selv. For søskenparet Flataune har Elding-sønnen vært et eventyr.

- Han har tjent 222.002 krona, de to kronan må æ presiser, som broren min sier, sier Elin Anita.

Det gror godt i rekkene på stallen hos familien Flataune på Børsa.

- Vi har ei treårig søster til Kluivert som ser fin ut og en folunge etter Moe Odin og samme mor som Kluivert. Den ser ut til å bli en type, betror Elin Anita Flataune som har 15 hester på stallen hvorav tre er ponnier.

Asbjørn Mehla fast makker

Kusk Asbjørn Mehla blir Kluiverts faste kusk når han starter på Østlandsbanene.

- Hvordan ser du på sjansen med Kluivert onsdag, Asbjørn Mehla?

- Det ser ut som et greit løp. Kluivert har stabil og fin form. Han trakk et greit spor og er bra fra start.

- På en 2600 meter blir han vel sluppet frem, og jeg synes det ser ut som en flott seiersmulighet, sier Asbjørn Mehla til Dagbladet.no.

- Hva med dine andre oppsitt?

- Try Me On (V65-1) var dårlig sist. Det var ikke noe drag i ham. Det er tøft å hente tillegg på de tolv foran. Han henter nok noen, men det er tvilsomt om han rekker helt frem.

For Moe Argr (V65-3) er det en premie som gjelder. Han har gått noen montèløp og var uplassert i et vanlig løp på Gävle. Han var treer i et travløp gangen før, avslutter kusk Asbjørn Mehla.