Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hattrick fra Ronaldo sendte Wolfsburg ut av Champions League

De to første målene kom på to minutter.

SENDTE REAL MADRID VIDERE: Ronaldo scora alle målene til Real Madrid i kveld, og sørga for videre Champions League-spill. Her feirer han sin tredje scoring for kvelden. Foto: AP Photo/Paul White
SENDTE REAL MADRID VIDERE: Ronaldo scora alle målene til Real Madrid i kveld, og sørga for videre Champions League-spill. Her feirer han sin tredje scoring for kvelden. Foto: AP Photo/Paul White Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Real Madrid - Wolfsburg 3-0 (2-0. 3-2 sammenlagt)

(Dagbladet): Wolfsburg hadde et godt utgangspunkt før kampen på Santiago Bernabéu i kveld, men da Christiano Ronaldo scora to mål på drøye to minutter, var det kjørt for bortelaget.

Det første målet kom etter 15 minutter, da Daniel Carvajal sendte en herlig tversoverpasning Ronaldo enkelt kunne sette i mål.

Under to minutter senere fikk hjemmelaget en corner, og Ronaldo viste hvorfor han er en av verdens desidert beste fotballspillere. Spissen kom i fart, hoppet opp og headet ballen ned i det lengste hjørnet. Wolfsburg-keeper Diego Benaglio hadde ikke sjans, og dermed var lagene like langt sammenlagt etter 17 spilte minutter.

59 minutter senere avgjorde den samme mannen kampen, og fikk sitt sekstende mål på ti Champions League-kamper.

Klassisk filmeforsøk? Hjemmelaget fortsatte å presse på, og etter 29 minutter fikk Karim Benzema muligheten, da han trakk inn mot midten med ballen. Han fyrte av et knallhardt skudd, keeper Benaglio fikk tak i ballen, og holdt fast rundt den som om det stod om livet hans.

Real Madrid var nære å øke ledelsen, og dominerte den første omgangen. Men Wolfsburg forsvarte seg så godt de kunne, og ga ikke opp. Etter 33 minutter fikk de blåkledde også muligheten til å redusere, da Luiz Gustavo klinka til med et skikkelig langskudd.

Keylor Navas måtte strekke seg helt ut for å redde, og uheldigvis for Wolfsburg ble det ikke noen stor sjanse på den påfølgende corneren.

Etter drøye 37 minutter så det et øyeblikk svært dramatisk ut, da Marcelo fikk Vieirinhas hånd i ansiktet. Før man fikk sett reprisene nøyere, så det ut som at førstnevnte besvimte og var borte noen sekunder. Men det hele så ut til at Marcelo prøvde seg på et klassisk forsøk på filming.

Snek ballen gjennom muren Det spanske hovedstadslaget fortsatte å vise seg fram i andreomgangen, og Wolfsburg så mer og mer slitne ut i regnværet på Santiago Bernabéu.

Etter 65 minutter kom kampens kanskje aller største målsjanse så langt - sett bort fra målene. Et skudd fra gikk i stolpen, og snek seg langs mållinja bak Wolfsburg-keeperen. Bortelaget var heldige, og Benaglio fikk reddet ballen før den forsvant inn i målet.

Ti minutter senere kom Ronaldos avgjørende frisparkscoring. Det var Luiz Gustavo som kom for sent inn i en takling og ble belønnet med både gult kort og frispark i mot. Og da kveldens hovedperson, Ronaldo, snek ballen inn mellom Naldo og Guilavogui og så i mål, var det hele kjørt for bortelaget.

Wolfsburg gjorde alt for å redusere, men klarte aldri overliste Ronaldo og hans menn. Dermed endte eventyret der for det tyske laget, som likevel burde si seg fornøyde med sin Champions League-opptreden denne sesongen.

Hele Norges coronakart