USTOPPELIG: Shinji Kagawa stoppet ikke før han hadde satt tre baller i målet bak Norwich, og fikk for alvor vist seg frem for United-fansen i dag. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
USTOPPELIG: Shinji Kagawa stoppet ikke før han hadde satt tre baller i målet bak Norwich, og fikk for alvor vist seg frem for United-fansen i dag. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

Hattrick-helt senket Norwich

Shinji Kagawa i storform da Manchester United knuste Norwich.

(Dagbladet): Det var aldri noen tvil om hvor poengene skulle ende da Manchester United høvlet over stakkars Norwich, selv om storseieren satt langt inne. Til slutt ble Shinji Kagawa den store helten, noe Sir Alex Ferguson var glad for.

- Han (Kagawa) er en god avslutter. Skaden hans i fjor høst satte ham tilbake litt, men nå er han på vei tilbake i form. Hans andre og tredje mål var strålende begge to.

I førsteomgang dominerte Manchester United uten å imponere. Ved pause ledet de rødkledde 10-0 i avslutninger, og de hadde hatt ballen 65 prosent av tiden.

Likevel var det ikke før på overtid av en dørgende kjedelig førsteomgang at United tok ledelsen.

Kamp nummer 800 Et innlegg fra Antonio Valencia ble flikket videre av Robin van Persie. På fem meter stod en umarkert Shinji Kagawa og satte ballen enkelt i mål i Uniteds kamp nummer 800 i Premier League.

Norwich virket å henge bedre med i starten av andreomgang, men da Kagawa doblet ledelsen etter 76 minutter, var kampen i realiteten agjort. 

Rooney ble spilt gjennom i bakrom, dro enkelt av Bassong og spilte ballen til en fremadstormende Kagawa, som fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Rooney-perle Ti minutter senere ble japaneren tremålsscorer etter et lekkert angrep fra United. Innbytter Danny Welbeck avanserte, slapp ballen til Rooney, som igjen spilte gjennom Kagawa.

Igjen var han iskald alene med Norwich-keeper Bunn, og Kagawa ble dermed den første asiaten i historien til å score et hattrick i Premier League.

På overtid satte Wayne Rooney kronen på verket da han banket ballen opp i krysset fra 25 meter. Det var Rooneys målpoeng (scoring/assist) nummer 20 på de siste 20 kampene.

Manchester United har nå 15 poengs ledelse til byrival City, riktignok med én kamp mer spilt. De lyseblå møter Aston Villa på mandag.

- Jeg forventer at City slår Aston Villa, slår United-manager Ferguson fast.

De røde fra Manchester utlignet en engelsk rekord med seier i dag. Bare to ganger før har et lag vunnet 23 av sine 28 første kamper i en sesong. Sist det skjedde var da Chelsea gjorde det i 2005/2006.