SJANSELØS JARSTEIN: Odd Grenlands Håvard Storbæk setter inn 1-0 målet bak Vikings keeper Rune Almenning Jarstein med en fin heading.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SJANSELØS JARSTEIN: Odd Grenlands Håvard Storbæk setter inn 1-0 målet bak Vikings keeper Rune Almenning Jarstein med en fin heading. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Hattrick-helten Storbæk stjal frispark fra Brenne

Tror han blir tilgitt etter å ha stått bak fire mål da Odd passerte Viking.

(Dagbladet): Odd Grenland - Viking 4-2.

Odd Grenland passerte Viking på tabellen og klatret til ellevteplass etter en komfortabel seier hjemme mot siddisene i Skien i kveld.

Ingen av lagene imponerte voldsomt på Skagerak Arena, men Odd hadde det lille ekstra som gjerne får ballen over streken, og tre gangers utnyttelse av det var mer enn nok til å sikre tre poeng.

Håvard Storbæk er navnet som kan settes i halvfet. Han scoret Odds første mål på hodet, slo frisparket som endte i selvmål til 2-0, gjorde 3-0 med et nydelig langskudd, før han også fikset Odds fjerde med et vakkert frispark.

- Helt nydelig. Alle jobber veldig bra, det er tilfeldig at det er jeg som scorer tre. Endelig får vi omsatt sjansene, så det var deilig, sier Storbæk, som stjal frisparket som ga hattrick, fra lagkamerat Simen Brenne.

- Jeg får håpe jeg blir tilgitt. Jeg hadde lyst på den tredje, sier Storbæk til MAX med et glis.

Skuffet Hareide
Da vanker det selvfølgelig også skryt fra sjefen.

- Storbæk har blitt en potet hos meg, men han har en enorm profesjonalitet, og klager aldri og står på. I tillegg står han igjen etter hver trening og skyter, så det er ikke tilfeldig at han scorer med flotte skudd i dag, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til MAX.

Han er fornøyd med at Odd ikke blottla seg bakover slik de har hatt en tendens til i angrep tidligere i sesongen.

- Jeg har sagt at vi må ha en helt annen balanse i laget når vi angriper, og det hadde vi i dag. Da er det vanskelig å score mot oss på Skagerak Arena, sier Dag-Eilev Fagermo til MAX.

- De fire poengene vi fikk før denne kampen gir selvtillit, og vi har fått på plass de beste spillerne. Når vi får trent godt og har alle på plass, så spiller vi som regel bra, sier Odd-sjefen.

2-0: Simen Brenne ser Birkir Bjarnasons styring gå inn bak Viking-målvakt Rune Almenning Jarstein.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
2-0: Simen Brenne ser Birkir Bjarnasons styring gå inn bak Viking-målvakt Rune Almenning Jarstein. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

For Viking ble det nok en tung bortekamp, til tross for to reduseringer mot slutten. Åge Hareides lag har nå ikke vunnet på reise siden juni, og har bare tatt syv poeng totalt utenfor hjembyen.

- Jeg er veldig skuffet over at vi har to store feite muligheter i første som vi ikke klarer å score på, og da Odd scorer på sin første da fikk vi en tøff ferd. Jeg fryktet det kunne komme med våre unge spillere, de har ikke rutine nok i denne sammenhengen, sier Åge Hareide.

- Det var flatt syns jeg. Vi hadde ikke den løpskraften og duellkraften vi har hatt i det siste, og det var tydelig spesielt midt på banen, sier Viking-sjefen.

Flott heading
Å si at første omgang i Skien var et fyrverkeri, vil være en overdrivelse på grensen til løgn. Likevel fikk vi et par sjanser verdt å nevne før pause.

Trond Olsen debuterte for Viking i seriesammenheng i kveld, og burde også fått sitt første mål da han fikk heade helt fritt etter et knapt kvarter. Den tidligere RBK-vingen har imidlertid aldri vært noen hodespiller, og det demonstrerte han tydelig da han satte ballen godt utenfor fra perfekt posisjon inne i feltet.

Innlegg fra kantene var tydelig oppskriften hos begge lag, også da Odd Grenland tok ledelsen etter en halvtime.

Torgeir Børven vendte opp rett utenfor sekstenmeteren, rettet innlegget mot hodet til Håvard Storbæk, og Storbæk kom seg foran Indridi Sigurdsson for å stange ballen forbi Rune Allmenning Jarstein.

Begge lag hadde hver sin sjanse til å endre resultatet før hvilen, begge igjen etter innlegg og heading, men verken Simen Brenne eller Erik Nevland klarte å gjøre noe med at det sto 1-0 etter de første 45 minuttene.

Selvmål og suser
Birkir Bjarnason kom inn for Christian Landu Landu før andre omgang, men fikk en dårlig start på innhoppet.

Drøyt ti minutter var unnagjort da Håvard Storbæk slo frispark fra dypet inn i feltet, og islendingen på bakre stolpe rakk ikke å reagere med fornuftige handlinger da ballen traff ham i kroppen.

Kula stusset videre ned i venstre hjørne, og Odd hadde doblet ledelsen med et selvmål.

Viking klarte aldri å mobilisere stort etter dette, til tross for at kampen utviklet seg til et målshow i løpet av andre omgang.

GOD HJEMMEDAG: Odd-spillerne feirer 1-0-målet.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
GOD HJEMMEDAG: Odd-spillerne feirer 1-0-målet. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Stavanger-laget virket stort sett tamme og tafatte, og det var Odd Grenland som scoret sitt tredje kvarteret før slutt, med et vakkert langskudd av Håvard Storbæk.

Det rant inn
Storbæk brukte en berøring på å legge ballen tilstede utenfor sekstenmeteren, og på halvvolley dunket han inn 3-0 i bortre kryss.

Kampen var i realiteten avgjort, selv om Erik Nevland viste klasse ti minutter før slutt.

Spissen mottok en pasning med brystet, la ballen til rette i samme bevegelse, og dunket inn en mager trøst av en redusering via tverrligger.

Håvard Storbæk var imidlertid ikke ferdig, og la like greit på til 4-1 kort etter.

Et vakkert frispark ble satt inn via tverrliggeren, og gjorde at Birkir Bjarnasons scoring i riktig mål i siste minutt, ikke gjorde mer enn å pynte på resultatet for gjestene.

Det endte 4-2.