PANGSTART: Thomas Müller scoret det første på straffe - og han fulgte opp med to til etter at Pepe fikk rødt kort. - En perfekt start, sier han til Dagbladet på Arena Fonte Nova.  Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB Scanpix
PANGSTART: Thomas Müller scoret det første på straffe - og han fulgte opp med to til etter at Pepe fikk rødt kort. - En perfekt start, sier han til Dagbladet på Arena Fonte Nova. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Hattrick-helten til Dagbladet: - En perfekt start

Mens Hummels unnskylder Portugal.

Tyskland-Portugal 4-0 (3-0):

SALVADOR (Dagbladet): Tre mål fra Thomas Müller, ett fra Mats Hummels, og dermed har Tyskland bekreftet det som ikke akkurat er et sjokk:

At de blir ett av de skumleste lagene å ha med å gjøre også i dette VM.

- En perfekt start, fastslår Müller overfor Dagbladet.

- Rødkortet skapte forskjellen Det perfekte inkluderer hans hattrick, men det kanskje aller mest tungtveiende øyeblikket han var sentral i, kom da Portugals stopper Pepe ble utvist i første omgang.

Den andre målscoreren i kampen sier til Dagbladet at akkurat dét øyeblikket var utslagsgivende for at det endte i maltraktering.

- Det er egentlig ikke fire måls forskjell på disse lagene, selvsagt, sier Mats Hummels.

Han fortsetter:

- Det røde kortet til Pepe var det som gjorde at det ble så stor forskjell. Men vanligvis mellom oss og Portugal skal det være mye tettere enn dette. Så ja, 4-0 overrasker meg, men det har sin forklaring, sier midtstopperen til Dagbladet.

- Husker ikke rødkortet Det røde kortet kom på stillingen 2-0, etter at Müller scoret sikkert på straffe og Hummels så råsterkt fulgte opp med hodet, så det var vrient nok fra før for Portugal. Men med ti mann var løpet kjørt.

Etterpå var flere opptatt av at Müller sterkt bidro til å hisse på seg Pepe med sin oppførsel i situasjonen: Bayern München-spissen gikk til bakken som en klatt med Sauerkraut etter sammenstøtet med Pepe. Det likte portugiseren så dårlig at han dunket panna si ned i den sittende motstanderens hode. Rødkortet var greit idømt, så det må Pepe selv ta skylda for, men hadde Müller trengt å legge seg i smerter?

- Jeg kjente en hånd i ansiktet, og det var derfor jeg falt. Det neste som skjedde var at han kom bort til meg, men jeg klarer egentlig ikke å huske hva han gjorde. Jeg husker at vi sto ansikt til ansikt. Men det var ikke jeg som gjorde noe galt, svarer Müller.

- Var det korrekt å vise ham ut?

- Det vet jeg ikke. Jeg har ikke sett reprisen.

- Men ble det umulig for Portugal etter det?

- Ja, det ble jo det.

Slagen Cristiano Ronaldo Så går Cristiano Ronaldo forbi pressekorpset.

- Beklager, ikke i dag. Jeg er ikke blant de tre som er valgt ut til å snakke, forteller han, og tusler videre til bussen.

Pepe er heller ikke blant dem.

Men Müller, Hummels og resten av det tyske laget snakker gladelig - i hvert fall så lenge det ikke blir for mange spørsmål om oppførselen ved det røde kortet.

Nå har Müller åtte VM-mål totalt, og fortsatt er han bare 24 år.

- Det er fantastisk å score tre mål i en kamp som dette. Når du får 1-0, havner du i medvind. Da vi fikk to, hadde vi en stor fordel. Og så, da vi ble i overtall, var kampen så godt som vunnet, sier han.

Hummels om barnedrømmen Også for en forsvarer er det noe helt spesielt å lage et mål for nasjonen sin i VM:

- Det å score i et VM er noe du drømmer om som barn, så det var et stort øyeblikk, sier Dortmunds Hummels — som gikk av banen 17 minutter før slutt med muskelsmerter i leggen.

- Jeg tror jeg bare fikk en legghøne, og da skal jeg være tilbake om et par-tre dager. Vi får se om det er noe mer, sier han.