Hattrick-helten Torres kan bli vraket igjen

Benitez vil ikke love ham en plass på laget

(Dagbladet.no) Reading - Liverpool 2-4 (3. runde i ligacupen). Det er liten tvil om at ingen av lagene prioriterer denne turneringen spesielt høyt:

Bare fem av de 22 spillerne som startet de to lagenes seriekamper i helga spilte fra start i kveld.

Fernando Torres kom inn fra benken sist, men startet i kveld. Og spanjolen var den store forskjellen på lagene.

Han var dødelig effektiv - tre ganger.

Seks mål på ni kamper

Torres scoret på et velplassert skudd ved stolperota, han bredsidet en ball i krysset og trillet inn det siste etter å ha rundet keeper.

- Han vant kampen for oss. Det var en tett kamp, men han utgjorde forskjellen. Og det er ikke bare målene han scorer, men også alt arbeidet han legger ned, sier Jamie Carragher ifølge nyhetsbyrået PA.

Nå er 23 åringen oppe i seks mål på ni kamper.Liverpool-manager Rafael Benitez sa at han vraket Torres fra startoppstillingen mot Birmingham i helga fordi han fryktet det ville bli lite bakrom for ham å løpe i.

SCORET PÅ ALT: Fernando Torres lyktes nesten med alt på Madejski Stadium, og var spesielt giftig etter pause. Foto: AP
SCORET PÅ ALT: Fernando Torres lyktes nesten med alt på Madejski Stadium, og var spesielt giftig etter pause. Foto: AP Vis mer

Mot Reading utnyttet han både bakrom, mellomrom og små rom.

Men Benitez vil ikke love Torres en plass i førsteelleveren mot Wigan til helga.

- Vi får se. Vi har mange gode spisser, så jeg får tenke på det. Men dette var en fantastisk kamp for ham. Han kan ta livet av forsvarsspillerne, sier Benitez om landsmannen.

Benayouns første

Skal vi tolke starten av kampen, var heller ikke de som kom inn spesielt interessert i å vise seg fram for siden managere.

Det var utrolig tamt på Madejski Stadium, og først etter drøye 20 minutter fikk vi se en skikkelig sjanse. Den misbrukte imidlertid Leroy Lita, da han headet rett på keeperdebutant Charles Itandje fra fem meter.

Kort tid etter ble Liverpool-fansen servert en scoring fra øverste hylle.

Yossi Benayoun vant ballen på Readings banehalvdel, slo en tunnel på Andre Bikey og klinket til fra skrått hold. Keeper Adam Federici rakk så vidt å få opp hendene, men klarte ikke stoppe skuddet - og israeleren nettet sitt første for rødtrøyene.

Hattrick-helten Torres kan bli vraket igjen

Volley-Convey

Fem minutter etter tenkte Bobby Convey at han ikke kunne være noe dårligere.

Mohamed Sissoko traff ikke helt da han skulle heade en corner ut av feltet, og ballen ble bare stusset bakover i feltet. Convey sto klar og klinte til på volley fra rundt 16 meter - i motsatt hjørne.

Tempoet tok seg opp i denne perioden, men det var først like før pause det luktet mål igjen.

Og nok en gang viste amerikanske Convey fram volleyfoten sin. Han fyrte løs fra skrått hold, men Intandje reddet.

Fernando Torres ble gradvis mer giftig i kampen, og fire minutter etter hvilen viste han hvorfor Liverpool-ledelsen sendte så mye penger til Spania i sommer.

Riise-assist

Spissen stakk mellom back og stopper, fikk ballen og skar inn mot keeper. Iskald som få plasserte han ballen ved stolperota til 2-1.

Reading startet selvfølgelig jakten, og kvarteret etter utliknet de - med god Liverpool-hjelp.

Keeper Itandje kavet rundt i feltet etter en corner, og John Halls kunne lett tre ballen mellom Liverpool-beina og i nettet.

Men så dukket altså Torres opp igjen, 18 minutter før slutt. Slik toppscorere gjør. På rett sted, til rett tid.

John Arne Riise dro seg fri på venstresida med en flott tunnel og slo ballen 45 grader ut til spanjolen, som plasserte ballen i krysset med bredsida.

Den norske landslagsbacken hadde da bare vært på banen i et par minutter.

Fire minutter før slutt punkterte Torres all spenning, da han rundet keeper og trillet ballen i tomt mål.

ISKALD: Spanjolen viste ved hver scoring at han velger det sikre framover å kline til når han får sjansen. Sånt blir det mål av - og i denne kampen hele tre stykker.