- Hattricket betyr ingenting

Steffen Iversen klarer ikke glede seg over de tre scoringene og at han nå har tatt igjen pappa Odd.

TA\'QALI (Dagbladet.no): Malta - Norge 1-4.

Steffen Iversen spilte i dag en stor kamp og scoret ekte hattrick mot Malta.

Samtidig gikk han også opp i 19 landslagsmål, det samme som faren Odd Iversen scoret i sin karriere. Men ingen av disse tingene gledet ham i kveld.

- Akkurat nå, med tanke på at vi mistet EM-sjansen, betyr ikke dette noe som helst, sier Rosenborg-spissen til Dagbladet.no.

- Jeg bryr meg heller ikke så mye om de tre målene i kveld, hevder Litj-Ivers.

Mange sjanser

Likevel kostet han på seg å sende en takk til John Arne Riise, som slo en vanvittig langpasning i forkant av 3-0-scoringen rett før pause.

- Han forsøkte dette flere ganger, og til slutt satt det, smiler Iversen.

SKUFFET: Steffen Iversen klarer ikke glede seg over de tre scoringene og at han nå har tatt igjen pappa Odd. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANXPI
SKUFFET: Steffen Iversen klarer ikke glede seg over de tre scoringene og at han nå har tatt igjen pappa Odd. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANXPI Vis mer

En gang det derimot ikke satt for ham sjøl, var helt i starten av kampen da måljegeren presterte å bomme på bortimot blankt mål.

- Vi hadde så mange sjanser at jeg ikke tok det så tungt. Jeg scorer seinere, tenkte jeg, forteller Iversen om følelsen han fikk da ballen skled av skoen.

Og scoret seinere gjorde han så absolutt, men altså til ingen nytte. Det hadde ikke hjulpet om han scoret 10 mål - Norge kommer ikke til EM.

- EM glapp i Oslo

I kveld var det derfor skuffelsen som preget de norske spillerne, sjøl om de for så vidt var forberedt på at det ikke ville gå veien.

- Uansett er jeg fornøyd med at vi klarer å reise oss etter tapet for Tyrkia, det sier mye om laget, mener Iversen.

- EM glapp i Oslo, ikke her nede, sier Martin Andresen.

Han er skadd og spilte ikke mot malteserne. Landslagskapteinen så kampen fra tribunen, og ble vitne til en god forestilling. Fire mål på bortebane er veldig bra uansett motstand.

- Hattricket betyr ingenting

- Jeg ble ikke bønnhørt, sier Bjørn Helge Riise til Dagbladet.no, og viser til at han skulle be til Gud om et bosnisk poeng.

- Men vi avslutter i det minste med stil og klarer å spille bra fotball. Det som gjør det surt, er at vi var så nære, siden Tyrkia bare vant 1-0.

Storebror John Arne sier at spillerne kan skylde seg sjøl:

- Vi vant ikke de viktige kampene mot topplagene, slår han fast.

- Hattricket betyr ingenting