VISER GODE TAKTER: Andreas Håtveit leverte to gode run, og var nest best i kvaliken i slopestyle. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
VISER GODE TAKTER: Andreas Håtveit leverte to gode run, og var nest best i kvaliken i slopestyle. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

Håtveit bare slått av én mann i kvaliken, men Norge frykter strenge dommere

- Ikke regn med meg på toppen.

SOTSJI (Dagbladet): Tre nordmenn er kvalifiserte for finalen i slopestyle fristil, og Andreas Håtveit (88 poeng som beste run) bør kunne kjempe om medalje - om alt klaffer.

Kjørerne merker nemlig at dommerne er strenge i Rosa Khutor Extreme Park, så strenge at den minste feil kan ødelegge. Flere av konkurrentene har i tillegg satt tripler i kvalifiseringen, dermed regner de norske med at det kreves en trippel for å vinne i dag.

- Det er akkurat det, og det er ikke noen vits å gjøre en trippel hvis den ikke sitter hundre prosent. Sitter det, så er det et pluss. Men har du småfeil så er du bare vips, langt ned på resultatlista. Så det er viktig å holde det rent og sette landingene perfekt  De er enda strengere i denne konkurransen, men vi har visst det, så vi er forberedte på det, sier Øystein Bråten til Dagbladet.

- Har du en trippel inne?

- Jeg regner med det, jeg har ikke gjort den på en liten stund, men planen var å komme seg til finalen og så steppe opp der, sier han.

- Ikke regn med meg Bråten er altså også videre med 84.20, mens Alexander Aurdal noterte seg for 83.80. Per Kristian Hunder ble slått ut.

Andreas Håtveit ble nummer to i kvaliken, men avskriver lystig sine egne muligheter til gull.

- Det kan godt hende det må en trippel til, så det er ikke vits å regne med meg på toppen. Men jeg koser meg med en tolvteplass også, jeg, for å si det sånn, sier han med et glis.

- Jeg har aldri fått til en trippel, jeg har prøvd et par ganger, men aldri fått det til. Vi får se, føler jeg den, kanskje jeg prøver å sende den. Men da skal forholdene ligge veldig godt til rette, sier Håtveit.

- Hvordan takler du presset her?

- Jeg hadde en del press sjøl, men jeg har gjort dette mye nå. Jeg har gjort alt jeg kan på forhånd, føler jeg har gjort alt riktig, så da går det bare som det går. Da er det ikke noen vits å kjenne så mye på nervene, sier Håtveit.

Tror på Håtveit Utslåtte Hunder mener lakgkameraten er litt for ydmyk - han tror Håtveit er fint i stand til å levere det som skal til.

- Jeg tror at hvis han prøver, så setter han den ganske fint. Men jeg tror ikke du kan vinne uten en trippel i dag, det er såpass mange som setter den, sier han.

Joss Christensen fra USA fikk klart best resultat i kvalifiseringen, med sin 93.20.