Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Haug reddet Vålerenga

Vålerenga scoret et par mål, ellers var det meste uten mening. Espen Haug reddet Drillos disipler fra et pinlig poengtap mot Skeid på Ullevaal i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga burde vært overlegne, men laget manglet fart, presisjon og kreativitet. Skeid la seg lavt og lot Vålerenga styre spillet. Det var ikke Drillos gutter særlig flinke til.

Forløsende

Det forløsende målet sørget Espen Haug for etter en snau time. John Carew fant Haug ved lengste stolpe, og sistnevnte headet i motsatt hjørne. At Espen Musæus utnyttet en keepertabbe fra en ellers god Roger Vaaler to minutter før slutt til å ordne 2-0, var bare en bonus.

John Carew var bare en skygge av det som har ført ham inn i landslagstroppen. Bare en gang viste supertalentet glimt av storhet, da han tverrvendte og fyrte av på volley. Keeper Vaaler måtte ut i full lengde for å fiste ballen over. Det gnistret mer av spissmakker Fredrik Thorsen, men iveren tok ofte overhånd.

Vekker

Favorittene fikk seg en vekker da fomling i midtforsvaret ga Knut Helge Hagen muligheten etter ni minutter, men Skeid-kapteinen traff ikke rent på ballen. Dette så ut til å tenne Vålerenga som gikk inn i en åtte minutter lang periode som var 1. omgangs lyspunkt.

Ballen gikk hurtigere og spillerne viste initiativ til å gå på løp. Minuttet etter Skeids halvsjanse fikk Fredrik Thorsen en fin stikker fra Bjørn Arild Levernes, men Roger Vaaler rykket ut og tok skuddet i kroppen. Etter 13 minutter kom Levernes på løp, mottok ballen fra John Carew, men ble taklet i skuddøyeblikket.

Ikke kreativt

Fire minutter senere skjøt en upresset Aki Riihilahti over, og dermed var det slutt på kreativiteten.

På den andre siden av banen fikk VIF-keeper Øyvind Bolthof svidd fingertuppene én gang. Da Ronny Løvlien skjøt hardt i korthjørnet fra snaue 16 meter.

Etter at Haug ga VIF ledelsen åpnet kampen seg opp litt. Skeid forsøkte, men André Schei Lindbæk ble ensom på topp. Sju minutter før slutt måtte imidlertid Bolthof ta fram sitt beste for å stoppe et forsøk fra Schei Lindbæk som kunne gitt uttelling.

(NTB)

STJERNE:</B> Espen Haug var en ensom stjerne på Vålerenga i kveld. Han sørget for det forløsende målet.