Haug senket Lyn

(Ham-Kam-Lyn 1-0): Espen Haug (34) scoret kampens eneste mål da Ham-Kam slo Lyn.

Ståle Solbakken og Ham-Kam var tippet langt ned på tabellen før seriestart, men etter fem serierunder har Kamma fortsatt til gode å tape.

Etter 35 minutter rullet Kamma elegant opp på venstre kant. Ballen ble slått over på motsatt side, og der dukket Axel Smeets opp. Den offensive backen la inn i feltet til Espen Haug, som headet vakkert inn 1-0.

- Det var et fint innlegg, og der har jeg kommet i 20 år nå, så det var godt jeg traff til slutt, sier Haug til NRK etter kampen.

Espen Haug spilte for Lyn til og med 2002-sesongen, men gikk til Ham-Kam og opprykk til Tippeligaen da han ikke var ønsket i Oslo-klubben lenger. I dag utgjorde veteranen forskjellen på lagene.

Stangtreff

Lyn spilte mye fin fotball, spesielt i andre omgang, og hadde store sjanser til å utlikne:

 • 56. min: Peter Markstedt driblet seg ned til dødlinja i feltet smalt ballen i tverrliggeren.
 • 64. min:Jan Derek Sørensen rushet hele veien fra midtbanen og la inn fra favorittposisjonen. Innlegget duppet nesten inn i mål, men nok en gang var tverrliggeren i veien.

  - Sinnsykt moro


  Ham-Kam-trener Ståle Solbakken var svært blid etter kampen.

  - Jeg har aldri kjent sånn trøkk på Briskeby. Dette var sinnssykt moro, sier han til NTB.

  I Lyn-leiren var ikke stemningen like god.

  - Det beste laget vant. Ham-Kam gjorde en veldig god kamp og vant på innsats, slik de har gjort tidligere i år, sier Lyn-direktør Morgan Andersen.

  Trener Hans Knudsen var ikke helt enig.

  - Vi skapte såpass mange sjanser at vi burde scoret, var hans konklusjon.

MATCHVINNER: Espen Haug jubler etter tre nye poeng.
GOD: Petter Vaagan Moen gjorde en god kamp for Kamma. Her passerer han Kristian Flittie Onstad (t.h.) og Thomas Lagerlöf.