Hauge advarer Mourinho og Rijkaard

- Snakk til meg før pressen, sier den norske dommeren.

(Dagbladet.no): Med fjorårets oppgjør friskt i minnet, advarer Terje Hauge nå Chelsea-manager Jose Mourinho og Barca-sjef Frank Riijkaard.

- Hvis manageren vil kritisere meg, vil jeg at han skal si det direkte til meg. Jeg vil at Jose Mourinho - og alle andre managere - skal snakke til meg etter kampen før han går til pressekonferansen, sier Hauge til The Sun.

Intervjuet med den britiske tabloiden er gjengitt hos BBC.

Drapstrusler

Barcelona og Chelsea møttes i åttedelsfinalen også i fjor. Da dømte svenske Anders Frisk, og etter kampen skjelte Mourinho ut dommeren for angivelig å ha møtt Frank Rijkaard i pausen.

Episoden ble fulgt opp av drapstrusler mot Frisk og familien hans fra rasende Chelsea-sympatisører.

Anders Frisk la opp som fotballdommer.

- Tenkte på Frisk

- Selvsagt tenkte jeg på hva som skjedde med Anders Frisk da det ble klart at jeg skulle dømme denne kampen, sier Terje Hauge.

Han forteller den engelske avisa at han kjenner Frisk godt, og at han synes det er trist at svensken ikke dømmer lenger, fordi han var blant verdens beste dommere.

- Jeg vet at dette er en kamp med en historie, men fram til jeg blåser den i gang, starter den med blanke ark, sier Hauge.

• Chelsea og Barcelona møtes på Stamford Bridge klokka 20.45 i morgen.

BESTEMT HERRE:</B> Terje Hauge gir gult kort til Frankrikes Claude Makelele i VM-kvalifiseringskamp i oktober i fjor. Sveitseren Tranquillo Barnetta vil gjerne ha et ord med i laget.