-  Hauge burde visst

Lyn mener Rune Hauge burde visst at avtalen om rettigheter rundt John Obi Mikel fra i fjor høst var ugyldig.

ULLEVAAL  (Dagbladet): John Obi Mikel skrev proffkontrakt med Lyn samme dag som direktør Morgan Andersen skrev under på en avtale som gir Rune Hauges selskap Profile Sport utvidede rettigheter til spilleren. Avtalen er et kjernetema i striden om det unge supertalentet.

- For oss er dette naturlig. Han var da hospitant ved Norges Toppidrettsgymnas. Så først gjør vi avtale med Rune Hauge om bruk av spilleren. Samtidig vil vi gi ham lønn - så da må vi skrive under en proffkontrakt med ham, sier Lyns styreleder Sveinung Lunde til Dagbladet.

Ingen fulgte avtalen

Lyn kunne etter avtalen med Profile 8. september i fjor ikke bruke Mikel på B-laget uten etter skriftlig godkjennelse fra firmaet. Det ble gjort - men uten protester fra Profile. Dermed mener Lyns advokat Erik Nadheim at det blir rart at Hauge reagerer først i etterkant. For i januar i år framla Profile en liknende avtale der firmaet påberoper seg at de «når som helst kan bestemme, uten begrunnelse, at spilleren skal melde overgang til/spille for annen klubb».

- Det var ingen som fulgte avtalen. Rune Hauge kom først på banen da Mikel ble aktuell for A-laget, sier Nadheim til Dagbladet.

- Plan fra dag én

Da Lyn-advokaten ble koblet inn, nektet klubben å inngå den nye avtalen med Profile fordi de mener den er rettsstridig.

- Rune Hauge burde visst at avtalene ikke holdt vann, mener styreleder Lunde.

 SVARTE FOR SEG:  Lyn-direktør Morgan Andersen, styreleder Sveinung Lunde og advokat Erik Nadheim. Foto: John Terje Hellgren Hansen
SVARTE FOR SEG: Lyn-direktør Morgan Andersen, styreleder Sveinung Lunde og advokat Erik Nadheim. Foto: John Terje Hellgren Hansen Vis mer

- Det bekymrer ikke noen av oss. For det første har vi ikke gjort noe kritikkverdig. For det andre har ikke Profile Sport noen agentavtale med John Obi Mikel i det hele tatt. Det er vår oppdragsgiver SEM som har en agentavtale med Obi Mikel, sier Profile-advokat Marius Gisvold til Dagbladet. FIFA-agent Daniel Fletcher, som har gått til FA med det han hevder er en gyldig agentkontrakt, var i går kontakt med Manchester Uniteds advokater.

- De fortalte meg at United har gått til FIFA og at det derfra ble gitt beskjed om at det kan gå flere uker før de kommer i gang med undersøkelsene, sier Fletcher til Dagbladet.