Hauge får ny EM-kamp

Får støtte av Uefa.

Terje Hauge blir garantert en kamp til i fotball-EM. Den norske dommeren får støtte av UEFA etter den omdiskuterte utvisningen av Russlands keeper i går.

Lederen av Det europeiske fotballforbundets (UEFA) dommerkomité, Volker Roth, sier til bt.no at Terje Hauge minst får dømme en kamp til i EM-sluttspillet.

- Avgjørelsen var korrekt. Jeg garanterer at Hauge får en kamp til, sa Roth.

Nordmannen ble skyteskive da han viste ut Russlands keeper Sergej Ovtsjinnikov rett før pause i kampen mot Portugal. TV-bilder fra situasjonen viste at avgjørelsen kan trekkes i tvil.

- Det var en hyggelig nyhet, kommenterte Hauge.

- Jeg er fornøyd med kampen og 90 minutter, men det er selvfølgelig en situasjon som står igjen. Alle kontroversielle avgjørelser setter dommeren i fokus. Slike situasjoner skulle jeg vært foruten, sa Terje Hauge til adressa.no.

- Der og da var jeg helt sikker på at jeg traff rett beslutning, men jeg har ikke sett TV-bildene, fortsatte Olsvik-dommeren.

Slik beskrev han selv situasjonen:

- Jeg hadde god sikt og så tilbakespillet til keeperen. Han stoppet ballen, men slang seg over ballen og holdt venstrehånden over ballen. Slik jeg så det, stoppet han ballen og hindret en målsjanse.

Hauge er ikke satt opp som dommer i noen av de gjenstående gruppekampene i EM.

NTB