Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hauge får UEFA-støtte

- Utvisningen var absolutt teknisk korrekt.

(Dagbladet.no): Den norske dommeren Terje Hauge har fått masse kritikk etter gårsdagens mesterligafinale mellom Barcelona og Arsenal.

Særlig har det vært sterke reaksjoner mot at dommeren i det 17. minutt valgte å vise ut Arsenals keeper Jens Lehmann i stedet for å gi Barcelona fordel og mål.

- Utvisningen var absolutt teknisk korrekt, sier UEFAs kommunikasjonsdirektør William Gaillard til Dagbladet.no.

- Kunne ha avventet

Med det mener han at utvisningen ikke var ureglementær. Men samtidig sier Gaillard, som Terje Hauge selv, at han godt kunne ha avventet noen sekunder før han blåste.

- I så fall ville vi fått mål og en annen type kamp. Men sånn er livet, sier franskmannen, som tillegger at det ikke har kommet inn noen offisielle klager på dommerkvartetten.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) hadde som vanlig dommerobservatører på plass i går, og disse leverer en rapport til UEFAs dommerkomité. Innholdet i denne rapporten er hemmeligstemplet, men kan få store konsekvenser for Norges toppdommer.

Ingen straff for klagingen

FORNØYD: Terje Hauge er alt i alt fornøyd med innsatsen sin i mesterligafinalen. Situasjonen han er mest usikker på, er denne: Utvisningen av Jens Lehmann (t.h.). Men UEFA slår iallfall fast at han ikke gjorde noe uregelmentært. Foto: Bernat Armangue/AP/Scanpix
FORNØYD: Terje Hauge er alt i alt fornøyd med innsatsen sin i mesterligafinalen. Situasjonen han er mest usikker på, er denne: Utvisningen av Jens Lehmann (t.h.). Men UEFA slår iallfall fast at han ikke gjorde noe uregelmentært. Foto: Bernat Armangue/AP/Scanpix Vis mer

- Hvis rapporten slår fast at innsatsen var spesielt god eller spesielt dårlig, vil det spille inn under tildeling av framtidige kamper, forteller Gaillard.

I etterkant av kampen har reaksjonene vært sterke - særlig fra Arsenals aktører - men UEFA vil ikke straffe noen for klagingen på dommeren.

- Dette er sånt vi må tåle når omstendighetene er så voldsomme. Selvfølgelig er det en stor skuffelse å tape en finale, og det har vi forståelse for. Om noen år vil alle se annerledes på kampen, tror UEFA-talsmannen.

Hauge får UEFA-støtte
STØTTER HAUGE: UEFAs kommunikasjonsdirektør William Gaillard støtter Terje Hauges avgjørelse om å vise ut Jens Lehmann.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling