Hauge jaget etter dommertabbe

Dommer Terje Hauge var ikke i tvil da han i går ga rødt kort til den russiske keeperen. Det burde han ha vært.

Ett minutt før pause skjer episoden som gjør at Terje Hauge i dag er en populær mann i Portugal. Hjemmelagets spiss Pauleta forfølger et håpløst tilbakespill. Russernes keeper Sergey Ovchinnikov- på tur utenfor sekstenmeteren- stopper ballen med kroppen.

Hands, mener dommer Terje Hauge og gir russeren det røde kortet. Men TV-reprisene viser noe annet. Ballen berørte aldri russernes armer eller hender.

Jaget av tilskuer

-  Dere kunne jo selv se at det ikke var noe regelbrudd, sier Russlands trener Georgi Yartsev etter kampen. Nå er det opp til UEFAs dommerpanel om Olsvik-dommeren skal få flere sjanser. Mener de utvisningen var feil, blir det neppe flere EM-opptredener på 38-åringen.

-  Jeg synes Hauge gjør en feilvurdering, sier landslagsstopper Claus Lundekvam til TV2.

Utvisningen fikk det til å svartne for en russisk tilskuer på «Lysets stadion» i Lisboa. Sikkerhetsvakter måtte til for å stoppe den rasende tilskuerens løp mot den norske dommeren.

Drømmeåpning

Portugals trener Luis Felipe Scolari vraket hele fem spillere fra marerittkampen mot Hellas. Og de vinrøde fikk en drømmeåpning i går. Midtbanespiller Maniche ga 1- 0 etter et skudd/innlegg fra eks-brasilianeren Deco. Men så var det jevnt slutt. Et nervøst hjemmelag produserte ikke sjanser, og slet med å finne rytmen i angrepsspillet. Også etter at russerne ble 10 mann.

-  Vi trodde det skulle bli lettere mot 10 mann. Men det ble vanskeligere, sier Scolari ifølge nyhetsbyrået AP.

Pipekonsert

50 000 tilskuere pep mot hjemmeheltene i store deler av andre omgang. Men Rui Costa roet de verste nervene da han skjøv inn 2- 0 etter lekkert forarbeid fra Manchester Uniteds egen Ronaldo. Søndag må portugiserne vinne 'slaget om den iberiske halvøy' for å komme videre til kvartfinalen.

-  Nå må vi hente oss inn igjen og slå Spania, sier Scolari.

Alt annet vil være en fiasko.

I FOKUS: Den norske dommeren Terje Hauge ga den russiske keeperen Sergei Ovchinnikov rødt kort i kampen mot Portugal. TV-bildene viser at Ovchinnikov aldri handset utenfor 16-meteren.