Hauge kan få 30 millioner til

Rune Hauge jobber med et nytt konsept for salg av bortekampene til landslaget fram til 2009. Dette kan gi ham nye 30 millioner kroner i provisjon fra Norges Fotballforbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går la Norges Fotballforbund fram rapporten fra sin egen kontrollkomité om prosessen som førte til at Rune Hauges selskap Profile Media uten konkurranse fikk oppdraget med å selge medierettighetene for norsk fotball i perioden 2006-2009. Det endte med at TV 2 og Canal Digital betalte drømmesummen en milliard kroner for hele herligheten. Rune Hauges selskap mottok 99,6 millioner kroner i provisjon.

Kontrollkomiteen konkluderer med at ingen formelle regler ble brutt, men at NFF-styret overlot for mye styring over prosessen til Profile Media og forhandlingsrepresentantene til Norsk Toppfotball (interesseorganisasjonen til toppklubbene).

Skal selge mer

Men rapporten forteller også at Profile Media i tillegg skal ha 15 prosent av salget for utenlandsrettighetene. Det vil si salget av bortekampene til Norge i kommende kvalik-perioder. I inneværende avtaleperiode var dette salget innlemmet i totalprovisjonen som den gangen ga Hauge 20 millioner kroner.

Salgsprosessen for utenlandsrettighetene pågår enda. For perioden 2001-2005 gikk denne pakken for 80 millioner kroner. Med fratrekk for for kommersielle rettigheter, var de reine senderettighetene i denne pakken etter det Dagbladet erfarer verdsatt til opp mot 60 millioner kroner. For samme periode gikk senderettighetene innenands for norsk fotball for 300 millioner kroner. Knut Kristvang i NFFs markedsavdeling utelukker ikke at prisstigningen for utenlandsrettighetene vil tilsvare den voldsomme verdiøkningen for innenlandsrettighetene for kommende periode.

Nytt stort beløp

-  Det er lov å håpe, sier han til Dagbladet.

Det vil i så fall bety at Norge får 200 millioner kroner for dette. Det vil gi Rune Hauge nye 30 millioner kroner til i provisjon.

Uansett bekrefter fotballpresident Sondre Kåfjord at Hauge vil motta et nytt stort beløp så snart dette salget er foretatt.

-  Ja, det vil jeg tro at du har rett i, sier han.

Nytt konsept

Rune Hauge mener for sin del at Fotballforbundet kraftig overvurderer verdien av rettighetene.

-  Helt feil, sier han.

Han mener at både Norges Fotballforbund, kontrollkomiteen og media ikke har gått tilstrekkelig i dybden i hele sakskomplekset.

Hauge håper imidlertid å få inn mer enn sist for bortekampene til landslaget.

-  Jeg jobber med et nytt konsept som kan bidra til dette. I løpet av en måneds tid er jeg klar for å si noe om dette, sier han.

I Fotballforbundet legges det vekt på at landslaget nå er i en langt bedre forhandlngsposisojn enn da rettighetene ble solgt sist. Da lå landslaget nede for telling i den svake kvaliken til 2002-VM.

BREDE SMIL: Agent Rune Hauge (t.v.) og Fotballforbundets forhandlingsleder Geir P. Solstad smilte bredt etter at TV-forhandlingene var i boks. Nå skal Hauge trolig ha mer enn de 99,6 millione hans selskap allerede har fått.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer