Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svein-Erik Edvartsen - konflikt

Hauge kan tape ansikt - Edvartsen kan tape alt

Førstkommende fredag vil NFF prøve å løse den dypt splittende og meget betente konflikten mellom dommersjef Terje Hauge og dommer Svein-Erik Edvartsen. Spørsmålet er om de klarer det.

BETENT: Førstkommende fredag vil NFF prøve å løse den dypt splittende og meget betente konflikten mellom dommersjef Terje Hauge og dommer Svein-Erik Edvartsen. Foto: NTB Scanpix
BETENT: Førstkommende fredag vil NFF prøve å løse den dypt splittende og meget betente konflikten mellom dommersjef Terje Hauge og dommer Svein-Erik Edvartsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

DEN FØRSTE ELITESERIERUNDEN uten Svein-Erik Edvartsen på dommeroppsettet avslørte en vinterlang og til da skjult konflikt på Ullevaal Stadion. Østers-tilnærmingen fra NFF satt opp mot Edvartsens iboende vilje til å svare på alle stilte spørsmål gjorde saken til et betydelig problem.

Og da serierunde to også ble spilt uten FIFA-dommer Svein-Erik Edvartsen på en av de åtte eliteseriearenaene, og runde tre og fire fulgte uten at noe nytt ble kommunisert fra dommersjefens kontor, begynte saken å minne om en gordisk knute.

Nå, fordi Edvartsen forblir i skammekroken og heller ikke får dømme den femte runden i Eliteserien, tyder det meste på at den er blitt det.

ALLEREDE FØR FØRSTE serierunde, da konflikten mellom Terje Hauge og Svein-Erik Edvartsen bare var en kamps karantene gammel, utstedte NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt en intern «ordre» om å få partene til å finne ut av uenighetene. Konflikten som mest minnet om en faren-min-er-sterkere-enn-faren-din-krangel mellom Hauge og Edvartsen hadde nådd media.

NFFs taushet og Edvartsens ekstreme åpenhet var i ferd med å gi Ullevaal Stadion enda en ripe i omdømmelakken. Men et møte mellom partene i Bergen dagen etter Mesterfinalen mellom Brann og Rosenborg 29. mars, et møte som ble meglet av lederen for fotballforbundets konkurranseavdeling, Nils Fisketjønn, forandret ingenting.

Det eneste vi fikk vite var det en pressemelding fortalte oss - at partene «har etablert en klar felles forståelse for hverandres roller og ansvarsområder».

Pluss et par slukke-brannen-sitater som fortalte at begge parter ser framover.

SNART TRE UKER etter den omtalte pressemeldingen, fordi ingenting har skjedd, absolutt ingen verdens ting ut over det faktum at Svein-Erik Edvartsen nå også begynner å merke utestengelsen på lommeboka, finner jeg det betimelig å konfrontere den allerede omtalte pressemeldingen med et par spørsmål:

Felles forståelse for hva da?

Eller, hva var det begge parter skulle se fram imot?

Og det spiller ingen rolle i hvilken rekkefølge man prøver å besvare dem, faktorenes orden er likegyldig og forandrer ikke svaret som for begge spørsmål er følgende:

I hvert fall ikke dette.

I hvert fall ikke en situasjon som det i verste fall ikke finnes noen god løsning på.

EN GOD PORSJON stolthet, ditto maktutøvelse, betydelig irritasjon over tid, hyperaktivitet på sosiale medier, misforståelser, beskyldninger, fraksjonsvirksomhet innad i dommerlauget, et delt Ullevaal Stadion – denne saken inneholder absolutt alt en personkonflikt kan bære med seg av påstander og forviklinger. Den har i tillegg bare tapere. Ingen vinner en konflikt som denne.

Ikke Terje Hauge, ikke Svein-Erik Edvartsen som allerede har tapt inntekter og hvis karriere står på spill om dette ikke løses, og ikke Norges Fotballforbund. Til det er for mange beskyldninger lekket, omtalt og kommentert. Til det er for mye stahet utøvd. Og bare en mann synes å kunne løse den etter det mislykkede meklingsforsøket i Bergen 30. mars, generalsekretær Pål Bjerketvedt.

Det er også hans oppgave å gjøre det.

Rosenborg var heldige som tok med seg tre poeng hjem til Trondheim. Video: Fotball Media Vis mer