Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hauge lo av drapstrusler mot Andersen

Schiøtz raser.

(Dagbladet.no): Den kjente fotballagenten Rune Hauge vitnet i dag mot Morgan Andersen i Oslo tingrett. Han hadde dårlig tid for han skulle rekke et fly, men forklarte seg i rundt 45 minutter.

Hauge forklarte at han fungerte i et prosjekt for Norges Toppidrettsgymnas (NTG) i et ledd mellom agentselskapet SEM og fotballklubben Chelsea da John Obi Mikel kom til Norge og Lyn.

- Vi skulle sørge for å sosialisere ham og få han trent. Så skulle han få gå til Chelsea dersom de ønsket ham når han fylte 18 år. Det var en gentlemans agreement mellom partene, sier han.

Hauge jobbet i selskapet Profile Sports, men sto fast på at det ikke var agentvirksomhet, slik det tidligere er hevdet. 

John Obi Mikel endte som kjent på et tidspunkt i Manchester United. Hauge gikk videre og sa gentlemansavtalen ble brutt av Morgan Andersen.

- Det er helt umulig at Andersen ikke visste om denne avtalen, sa Hauge i retten.
Til pressen sa han at han gjort én feil i saken, og det er å stole på feil folk.

- Jeg har stolt på for mange personer i denne saken. En av dem er Morgan Andersen. Men man blir klok av skade, sa Hauge, som understreket at han ikke ønsket å si noe mot Andersen siden han står tiltalt i saken og skal få anledning til å kunne få forsvare seg fritt.

- Sov med pistol under puta

RASER MOT DRAPSLATTER: Morgan Andersens forsvarer, Cato Schiøtz, er sjokkert over Rune Hauge og hans latterliggjøring av kollega Jack Karadas´ angivelige drapstrussel mot den kontraktforfalsker-tilatlte. Foto: Knut Falch/SCANPIX
RASER MOT DRAPSLATTER: Morgan Andersens forsvarer, Cato Schiøtz, er sjokkert over Rune Hauge og hans latterliggjøring av kollega Jack Karadas´ angivelige drapstrussel mot den kontraktforfalsker-tilatlte. Foto: Knut Falch/SCANPIX Vis mer

Et hett tema i rettssalen i dag har vært et møte mellom Morgan Andersen og fotballagent Jack Karadas i april 2005.

Karadas fungerte som spillerspeider og kontaktperson for unge spillere og deres foreldre under Rune Hauge, men er ikke lengre ansatt hos Hauge. Under møtet skal Andersen, ifølge ham selv, blitt utsatt for følgende trussel:

«Dersom ikke Lyn sier fra seg rettighetene til Mikel må du sove med pistol under puta resten av livet.»

Da Hauge ble orientert om trusselen fra Andersens forsvarer, Cato Schiøtz, under sin vitneforklaring brast han ut i latter.

- Synes du dette er morsomt? Drapstrusler er en alvorlig trussel, sa Schiøtz. 

Hauge:  Beklager, men jeg tror ikke han mente alvorlig det han sa.

Schiøtz: Hva synes du om uttalelsen?

Hauge: Jeg synes det er unødvendig.

Schiøtz: Unødvendig? Nei, nå legger jeg ord i munnen på deg. Det er ikke unødvendig, det er kritikkverdig. Det er vi vel enige om?

Hauge: Ja.

Schiøtz: Takk, ingen flere spørsmål.

Jack Karadas får forøvrig mulighet til å svare på drapspåstanden da han skal vitne senere i saken.

Cato Schiøtz selv er sjokkert over Hauges reaksjon på den påståtte trusselen.

- Når en av Hauges ansatte kommer med slike uttalelser i et møte, og sjefen sjøl deretter flirer det bort, ser han overhode ikke alvoret i det, sier Schiøtz til Dagbladet.no.

Andersen valgte ikke å anmelde forholdet, nettopp fordi ordene kom fra Karadas, som Andersen kjente fra før.

- Morgan visste vel at Karadas ikke kom til å drepe ham, men det er en veldig ubehagelig ting å høre. Dersom ordene hadde kommet fra en nigeriansk mafia er det en soleklar anmeldelse, men han valgte altså ikke å gjøre det denne gangen, sier Schiøtz.

- Forklart seg i halvannet døgn

Men det var ikke bare Andersen som fikk alvorlige påstander mot seg i denne saken. Under sin utspørring fra forsvareren sin mente Andersen at Hauge bedrev trafficking og nærmest prostitusjonsvirksomhet av de nigerianske spillerne og spesielt Mikel.

Hauge svarer følgende på den påstanden:

- Det får stå for hans regning. Jeg kjenner ikke disse påstandene, men det er mange år siden det ble drevet slavedrift. Mikel endte opp med spillenummer 12 i Chelsea, så han har nok hatt det fryktelig vondt, svarte Hauge ironisk overfor pressen.

Tiltalte Morgan Andersen er nå ferdig med sin forklaring. Den har vart i en halvannen dag og han har gitt svært detaljerte forklaringer om brevmaler i Lyns faxer og andre papirer.

Om detaljer om hva som ble sagt, insinuert og hevdet i alle møtene som har funnet sted eller ikke i den elleville saken om fotballklubbene Lyn, Chelsea, Manchester United, nigerianske spillere, fotballagenter, millioner av kroner og påståtte forfalskede kontrakter, for å nevne noe.

- Jeg er forvareren hans, men jeg mener det var en svært sterk og troverdig forklaring. Nå har endelig hans versjon blitt hørt. Det er en lettelse for Morgan å ha gjennomført dette. Nå er hele historien ute. Om det settes lit til hans forklaring eller ikke gjenstår å se, sier Cato Schiøtz til Dagbladet.no.

Aktor i saken, statsadvokat Svein Holden, har følgende kommentar til Andersens forklaring.

- Det er en kjent sak at en rettssak er aldri ferdig belyst når bare tiltalte har fått forklart seh, sier Holden.

I RETTEN: Rune Hauge vitnet i saken mot Morgan Andersen i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media