Hauge om Zlatan-møte: - Han virket nysgjerrig

Jens Petter Hauge (21) forteller om en fin start i AC Milan og om det første med møte med Zlatan Ibrahimovic.

DEBUT: Jens Petter Hauge fra AC Milan-debuten mot Spezia. Foto: NTB
DEBUT: Jens Petter Hauge fra AC Milan-debuten mot Spezia. Foto: NTB Vis mer
Publisert

To uker etter drømmeovergangen til AC Milan har Jens Petter Hauge fått et godt inntrykk av sin nye klubb og hjemby.

Fra et hotellrom i Milano forteller Hauge om sin nye tilværelse i storbyen. Den ferske utenlandsproffen sier at han blitt godt tatt vare på av storklubben i sine første uker som AC Milan-spiller.

- Det er en stor by og en helt annen hverdag. De har tatt meg imot veldig bra og gjort alt for at jeg skal føle meg velkommen. Jeg har kommet godt inn i gruppa, sier Jens Petter Hauge til Dagbladet fra Milano.

Bare etter et par dager som AC Milan-spiller fikk Hauge 20 minutter for sin nye klubb mot Spezia. Uten å notere seg for noe målpoeng var han farlig frampå på en corner ti minutter før slutt.

- Det var stort å få debuten såpass raskt, forteller unggutten.

DEBUTANT: Jens Petter Hauge fikk en etterlengtet landslagsdebut mot Romania søndag. Video: NTB Vis mer

- Han virket nysgjerrig

Da Hauge ble klar for Milan, ble det knyttet store forventninger til hva han og Zlatan Ibrahimovic kunne få til på topp for den italienske giganten. Grunnet Zlatans karantenesituasjon fikk de to ikke møtt hverandre før etter landslagspausen.

Hauge forteller om et fint førstemøte med den svenske legenden og gleder seg til å spille med Zlatan.

- Vi snakket litt sammen. Han var fin, han. Jeg gleder meg til å spille med han, sier bodøværingen om det første møte med supersvensken.

- Hva snakket dere om?

- Vi snakket litt om landslagssamlingen og andre ting. Han virket nysgjerrig, forteller Hauge, uten å ville gå nærmere inn på hva de to snakket om.

- Tro på meg

Den 1. oktober bekreftet AC Milan at Jens Petter Hauge hadde skrevet under på en kontrakt til 2025 og fått draktnummer 15 hos den italienske giganten.

- AC Milan er en av de største klubbene i verden, med sju Champions League titler. Det er en klubb som er bygget for å vinne, og som har lyst til å vinne titler. Det kan passe meg bra, sa Hauge til Bodø/Glimts hjemmesider den gang.

Ifølge italienske medier skal prisen ha ligget på rundt 5 millioner euro (55 millioner kroner).

I Milan får Hauge legenden Paolo Maldini som sportssjef og profilerte Stefano Pioli som trener. Hauge sier han har fått en godt inntrykk av sin nye trener.

- Han har vært fin og sagt at han har veldig tro på meg. Han lever fint med å gi meg tid, sier Hauge.

Hauge fikk ikke noen minutter i Milano-derbyet sist lørdag, men allerede torsdag venter det nye muligheter for spilletid da AC Milan møter Celtic i Europaligaen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer