Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hauge oppringt av 12 år gammel Lyn-fan

Krevde svar etter 1-4-tapet mot Stabæk.

(Dagbladet.no): Dommerne her til lands er blitt vant med å måtte svare for seg etter kontroversielle avgjørelser.

Vanligvis er det spillere, trenere og journalister som krever svar - ikke dem som ennå ikke er ferdig med barneskolen.

Men etter at Terje Hauge både viste ut Steven Lüstu og Kristian Flitte Onstad og ga Stabæk en tvilsom straffe på Ullevaal søndag, ble han oppringt av en skuffet gutt på 12 år.

Hauge imponert

Han ville vite hvorfor Hauge hadde vært så streng med Lyn.

- Han var veldig nysgjerrig. Jeg sa at han måtte si navnet sitt, så skulle han få et skikkelig svar. Det gjorde han, og vi hadde en hyggelig prat, sier Hauge til Dagbladet.no.

- Hva snakket dere om?

- Han var ikke enig i avgjørelsene mine. Og han ønsket å få en begrunnelse av meg personlig, og ikke bare lese i avisene.

Hauge oppringt av 12 år gammel Lyn-fan

- Ble dere enige?

- Vi skiltes som gode venner. Han ønsket meg lykke til videre, og jeg gjorde det samme tilbake. Jeg synes det var imponerende av en så ung gutt, sier Olsvik-dommeren som av mange er regnet som Norges beste.

Også flere andre Lyn-supportere slo på tråden til Hauge dagen etter tapet mot Stabæk. Noen skjelte ham ut før de la på røret - andre presenterte seg og fikk en grundig redegjørelse.

- Jeg har forståelse for at de reagerte, og at to røde kort var mye å svelge. Så lenge de er saklige, presenterer seg ved navn og stiller konkrete spørsmål, går det helt fint. Men det skjer jo ikke så ofte, medgir Hauge.

Roser Høgmo

I dag skrev Adresseavisen at Per-Mathias Høgmo ga spillerne beskjed om å få vekk sutringen. Dommerne Dagbladet.no har snakket med roser utspillet fra RBK-treneren.

- Jeg er helt enig med Høgmo. Han har kommet med et glimrende utspill. Det er lett å angripe dommerne, men jeg tror han gjør en stor investering i sitt eget lag ved å ta et slikt oppgjør, sier Hauge.

Tom Henning Øvrebø mener også Høgmos oppstramming er fornuftig.

TO RØDE KORT: Her viser Terje Hauge ut Lyns Steven Lüstu etter en duell med Stabæk-spiss Daniel Nannskog. Senere led stopperkollega Kristian Flittie Onstad samme skjebne. Dagen etter ble han oppringt  - av en 12 år gammel Lyn-supporter. Foto: SCANPIX
TO RØDE KORT: Her viser Terje Hauge ut Lyns Steven Lüstu etter en duell med Stabæk-spiss Daniel Nannskog. Senere led stopperkollega Kristian Flittie Onstad samme skjebne. Dagen etter ble han oppringt - av en 12 år gammel Lyn-supporter. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi får ikke gode arbeidsforhold hvis det er sutring og grining. De kampene jeg har dømt har det vært helt greit, selv om det var en del sutring sist. Men det ble nok ekstra hett fordi de viste mange av situasjonene på storskjerm, sier Øvrebø.

Han nevnte trøndernes storskjermbruk i sin rapport, og det samme gjorde NFF-delegaten som var på kampen. Nå kan RBK trolig vente seg en bot fra fotballforbundet.

Daniel Nannskog fikk Steven Lüstu utvist etter denne holdingen. Stabæk måtte imidlertid nøye seg med frispark - som Veigar Pall Gunnarsson scoret på.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media