Hauge tjente fett på svenske TV-rettigheter

Fikk 30 millioner.

Fotballagenten Rune Hauge skal ha tjent 30 millioner svenske kroner da han hjalp til med å selge TV-rettighetene til svensk fotball.

Det tyskeide selskapet ISPR kjøpte TV- og reklamerettighetene til svensk fotball for første gang i 1996.

Da jobbet Rune Hauge som konsulent for ISPR, som har betalt 360 millioner svenske kroner for rettighetene for sesongene fra 1997 til og med 2000.

Hauge igjen

For sesongene fra 2001 til og med 2005 ville ISPR først betale 80 millioner kroner i året for TV-rettighetene. Etter at det svenske fotballforbundet hadde hyret inn Rune Hauge, tilbød ISPR 120 millioner kroner i året for rettighetene.

For sesongene 2006-2010 har fotballforbundet igjen enagsjert den norske fotballagenten, samt den tidligere direktøren i ISPR.

Ifølge den svenske avisen Expressen skal Hauge ha fått 30 millioner svenske kroner for jobben han gjorde for fotballforbundet i forkant av 2001-sesongen.

Nå vil han trolig tjene nye millioner for sin konsulentjobb for svenskene.

– Store summer

Sjefen i det svenske fotballforbundet, Lars-Åke Lagrell, vil ikke ut med hvor mye penger Hauge har fått eller hvor mye han kommer til å få. Men han mener at den svenske fotballen har tjent godt på Hauges innsats.

Kilder Expressen har snakket hevder Hauge har fått svært mye penger for konsulentarbeidet.

– Det blir veldig store summer når man ansetter en konsulent på denne måten. Det er de samme mekanismene som i finansverdenen når investeringsbanker hjelper til med forretninger, sier en kilde.

(ANB)