Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hauge tok feil

Terje Hauge mente taklingen til Asier del Horno var voldelig. UEFA er uenig, og har nå redusert straffen til én kamps karantene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Videogjennomgangen av episoden endte med at UEFA er uenige i Terje Hauges begrunnelse for å vise ut Asier del Horno.

Representanter fra UEFA Dagbladet var i kontakt med i går kveld, vil ikke bekrefte avgjørelsen.

-  Grunnlaget for at jeg gir rødt kort, er at jeg mener spillerens oppførsel er voldelig. Dersom jeg ikke hadde ment det, ville jeg trolig nøyd meg med gult, sier Terje Hauge til Dagbladet.

-  Hva når UEFA nå sier at det ikke var voldelig oppførsel?

-  Det du refererer til, er nytt for meg. Men jeg kan ikke annet enn å respektere det.

Står på sitt

Chelseas spanske venstreback del Horno felte Barcelonas Lionel Messi ti minutter før pause i Champions League-oppgjøret på Stamford Bridge i forrige uke. Hauge trakk opp det røde kortet, noe som er blitt heftig debattert i Fotball-Europa siden.

I går så nordmannen for første gang videobilder fra episoden - og han står fortsatt på sitt.

-  Jeg så taklinga live, og det er noe annet enn å se den i slow motion. For meg var rødt kort det eneste riktige, og det mener jeg fortsatt, sier han.

I kampprotokollen beskrev nordmannen taklinga som voldelig, noe som automatisk kvalifiserer til tre kampers karantene. Etter å ha sett videobilder er altså UEFA uenig, og har kuttet bort to kamper fra straffen.

På chelseafc.com heter det at UEFA aldri vurderte om det røde kortet var feil eller ei, siden det beviselig var kontakt mellom spillerne.

-  Vanlig prosess

-  Jeg vil ikke si jeg er overrasket. De har sett på min rapport, de har sikkert fått en rapport fra Chelsea, og de har studert videobilder. Dette er en helt vanlig prosess. Jeg har et avslappet forhold til dette: Jeg så hva jeg så i levende live, forholdt meg til det ute på banen, og skrev rapport på dette i etterkant.

-  Men er ikke straffereduksjonen et tegn på at UEFA mener din avgjørelse er feil?

-  Det får de i tilfelle si til meg direkte. Det har de ikke gjort.

Tross stadige henvendelser fra journalister virker Hauge smått overrasket over at det har vært såpass stille og rolig etter kampen.


-  Jeg har ikke hørt noe fra lagene, og har ikke mottatt trusler fra noen supportere heller, sier han.

KONTROVERSIELT: Her gir Terje Hauge det røde kortet til en lettere sjokkert Asier del Horno. UEFA forstår del Hornos reaksjon.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!