Hauge tror ikke på flere sluttspill

- FIFA kan vi diskutere en annen gang.

(Dagbladet.no): I dag ble det klart at Tom Henning Øvrebø og hans team får dømme i årets Europamesterskap i Sveits og Østerrike.


Veldig hyggelig for Norge og Øvrebø, men for Terje Hauge betyr uttaket at det andre mesterskapet på rad går fløyten.

- Jeg hadde selvfølgelig jublet i dag om vi hadde blitt tatt ut, men det reflekterer på hele den norske dommerstanden når norske dommere gjør det bra. Vi er et lite land, og jeg unner Tom Henning dette på det varmeste, sier Hauge til Dagbladet.no.

Tviler på flere sluttspill

Fra før har Terje Hauge både to europamesterskap og ett VM på merittlista.


Han rekker et eventuelt VM i 2010 før han krysser FIFAs aldersgrense på 45 år, men med de siste uttakene i bakhodet tror han ikke at han blir aktuell til Sør-Afrika.

- Nå ble jeg ikke tatt ut til VM sist, og ikke til EM i år. Du kan godt spørre meg i 2009, men nå sier magefølelsen min at det ikke blir noen flere sluttspill, sier han.

- FIFA kan vi diskutere senere

RIPE I LAKKEN: Terje Hauge viste ut Jens Lehmann i Champions League-finalen 2006, og ble kort tid etter utelatt fra VM samme år. Nå tviler han på at det blir flere sluttspill. Foto: AP/SCANPIX
RIPE I LAKKEN: Terje Hauge viste ut Jens Lehmann i Champions League-finalen 2006, og ble kort tid etter utelatt fra VM samme år. Nå tviler han på at det blir flere sluttspill. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Terje Hauge ble innstilt av UEFA til VM i 2006, men ble utelatt av FIFA. Samme år fikk Hauge FIFA-kritikk etter kontroversene som fulgte Champions League-finalen.

Rune Pedersen sa til Dagbladet.no tidligere i dag at det ikke er noen grunn til å tro at det er annet enn det faglige som avgjør dommeruttakene.

- Når det gjelder UEFA velger jeg hvertfall å tro at det faglige avgjør, for de har jeg tillit til, sier Terje Hauge.

- Og FIFA?

- FIFA kan vi diskutere en annen gang.

Fotballdømming er lagsport

De norske dommerne hadde som mål å få et team til EM, og det klarte de. Terje Hauge tror konkurransen mellom toppdommerne er veldig sunt for alles utvikling.

- Tom Henning og jeg har jobbet hardt sammen i seks år nå, side om side. Vi er gode venner og har kjent hverandre veldig lenge. Vi utfordrer hverandre, observerer hverandre, og gjør hverandre gode, og så konkurrerer vi ute på banen, sier han til Dagbladet.no.

Hauge tror ikke på flere sluttspill

Og legger til:

- Det verste hadde vært om ingen kom med, da kunne vi godt felt noen tårer i kveld.

Satser på Champions League

Nå venter juleferie for Hauge, før det blir tid til noen kamper i Bergen før sluttspillet tar til i Europacupene.

- Det er det som er det store målet nå, å være rangert i toppen i Europa slik at det blir kamper i Champions League til våren, sier den sympatiske toppdommeren.

SISTE EM: Hauge viser David Beckham det gule kortet under VM i Portugal 2004. Den norske toppdommeren har på følelsen at dette var hans siste sluttspill.