Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hauge tror Premier League skifter TV-kanal

Rettigheter selges på nytt.

ETTERTRAKTET: Det nordiske rettighetene til Premier League er solgt til et selskap som akter å selge dem videre igjen. Her spiller Chelsea mot Arsenal i november. Foto: EPA/GERRY PENNY
ETTERTRAKTET: Det nordiske rettighetene til Premier League er solgt til et selskap som akter å selge dem videre igjen. Her spiller Chelsea mot Arsenal i november. Foto: EPA/GERRY PENNY Vis mer

|||• 13. januar: Nå skal han selge Premier League

Rune Hauge mener engelsk ligafotball er blitt solgt på billigsalg de siste årene, og antyder at Canal+ mister sine eksklusive rettigheter.

- Det er jo stor sannsynlighet, med den holdningen Canal+ viser i dag, at det blir et eierskifte på rettighetene, sier Hauge til Dagens Næringsliv.

Hauge bistår Medge Consulting i salget av de eksklusive Premier League-rettighetene. Siden tidlig 1990-tall har betalfjernsynselskapet Canal+ sendt kamper fra engelsk ligafotball, mens konkurrenten Viasat har hatt rettighetene til mesterligaen. Hauge antyder at det ikke har vært reell konkurranse mellom de to.

- MTG (Viasat) har kjørt mesterligaen og Canal+ og Canal Digital kjører Premier League - begge på et behagelig prisnivå, sier Hauge til DN.

Han regner med å ha solgt rettighetene i Norden før sommerferien.

Aktuelle kjøpere i Norge kan etter det NTB forstår være TV 2, Canal+ og ESPN som er på full fart inn i den norske TV-hverdagen med sine sportskanaler.

• Canal+ om kjøperne: - De har tatt seg vann over hodet

(NTB)

FOR BILLIG: Rune Hauge synes både Premier League og Champions League er blitt solgt for en for lav pris i Norden. Foto: Henning Lillegård /  Dagbladet
FOR BILLIG: Rune Hauge synes både Premier League og Champions League er blitt solgt for en for lav pris i Norden. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer