Hauge truet Rösler med utvisning

Derfor holdt tyskeren tett.

(Dagbladet.no): Viking - Lillestrøm 1-1.

Viking-sjef Uwe Rösler var rasende da dommer Terje Hauge lot være å blåse frispark mot LSK i 1. omgang i går. Neste trekk førte til Bjørn Helge Riises ledermål i Stavanger.

- Jeg har en avtale med Terje Hauge om å ikke diskutere i media, så jeg har sagt til ham hva jeg mener, og er ferdig med det, sa tyskeren.

Det er bare halve sannheten.

Dommer Hauge sier til Dagbladet.no i ettermiddag at han og Rösler hadde en prat i pausen, der Viking-treneren uttrykte misnøye med mannen i svart.

Nok var nok

- Før vi gikk på banen til andre omgang, så var vi enige om at vi ikke kunne leve med hans engasjement mot meg. Vi var enige om å legge saken bak oss, vi var ferdige med den episoden, sier Hauge.

- Rösler ville blitt sendt på tribunen hvis han ikke ga seg?

VILLE IKKE SNAKKE OM HAUGE: Uwe Rösler (t.v) påla seg selv taushetsplikt om dommeren i går kveld. Terje Hauge forteller at det ikke var nødvendig, etter kampslutt. Foto: Scanpix
VILLE IKKE SNAKKE OM HAUGE: Uwe Rösler (t.v) påla seg selv taushetsplikt om dommeren i går kveld. Terje Hauge forteller at det ikke var nødvendig, etter kampslutt. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er mest sannsynlig. Nok var nok, når det gjaldt engasjementet hans. Jeg sa at hvis dette fortsetter kunne jeg ikke ha ham på benken.

Men Hauge fikk aldri noe løfte om at tyskeren ikke skulle brumme igjen etter kampen.

- Det var en veldig konstruktiv samtale. Men vi hadde ingen avtale om at vi ikke skulle snakke om den i etterkant. Jeg setter veldig stor pris på at Uwe Rösler tok det så profesjonelt, og at han etter kampen heller ikke ville dra det opp, sier dommeren.

Rösler fulgte nemlig avtalen utover kampen, han forlenget den til møtene med TV-kanaler og presse.

- Jeg må berømme Uwe, det skal han ha. Men jeg vil understreke at det er mange gode trenere som holder fokus i hele kampen.

For seint å trekke fordel tilbake

Det var Hauges bruk av fordelsparagrafen på LSKs banehalvdel, i Vikings favør, som fikk det til å koke over for Rösler. Dommeren har sett kampen på DVD i dag og erkjenner at hans avgjørelse skapte uheldige følger.

Uten at han innrømmer feil.

Hauge truet Rösler med utvisning

- Jeg gir fordel, så sklir Allan Gaarde og ballen går tilbake til keeper. Da har jeg gitt fordelen og det blir for seint til å trekke den tilbake. Av alle ting blir det mål av neste trekk. Og da vil alle ha frispark og ikke fordel, forteller dommeren som har inntrykk av at også spillerne oftest foretrekker at spillet får gå.

- Når jeg har fasiten så skulle jeg blåst, men hvis Gaarde hadde fått til pasningen så kunne Viking fått en sjanse.

TÅLTE IKKE MER FRA RÖSLER: Terje Hauge forteller at Röslers engasjement ble for stort før pause. Derfor avtalen - ut kampen.