Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hauge vil selge Kah

Rune Hauge har meldt seg på for å få solgt Pa-Modou Kah fra Vålerenga. På sidelinja står Kahs agent Gunnar Martin Kjenner og lurer på hva som skjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet): - Vålerenga har vært i møte med Hauge, ja. Det har Pa fortalt meg. Jeg synes det hadde vært naturlig om jeg fikk vite hva dette dreier seg om, sier Kjenner til Dagbladet.

Men forholdet hans til Vålerenga-direktør Kjetil Siem og trener Kjetil Rekdal er fortsatt i fryseboksen etter den voldsomme krangelen i vinter da Kah ikke forlenget kontrakten med Vålerenga.

Siem bekrefter kontakten med Hauge.

- Vi har hatt et møte med Hauge og Pa for en måneds tid siden fordi Hauge sa seg interessert i dette for å se på mulighetene for Pa. Dette var spilleren også interessert i. Det er Kjenner blitt informert om, sier Siem.

Liker Hauge

Siem ser klare fordeler i Hauges engasjement.

- Vi har vel ikke hundre prosent tillit til Kjenner, og Hauge har vist at han har atskillig større potensial til å få gode talenter ut av Norge. Kommer han med en klubb, så forholder vi oss profesjonelt til dette, sier Siem.

Kjenner synes det er leit at Siem går ut slik.

- Klart klimaet kunne vært mye bedre, men jeg kan ikke investere tid i å få Siem og Rekdal til å bli glad i meg.

- Jeg har jobbet i denne bransjen mye lenger enn Siem, og har ingen problemer med Vålerenga som klubb. Dette er i høyeste grad personrelatert, og Siem og Rekdal er ikke Vålerenga, men tilfeldige personer som er inne i klubben nå, sier Kjenner.

- Jeg får ingen informasjon fra Vålerenga, sier han.

Kjenner presiserer at han ikke har noe imot Hauges initiativ.

- Det er uproblematisk. Jeg jobber sjøl for å finne klubber for Pa.

Ønsker seg ut

I går var det ifølge Siem én klubb til stede på Ullevaal for å se Kah. Siem presiserer at Vålerenga fortsatt helst vil skrive ny kontrakt med Kah.

- Det har vært kjent lenge, og Hauge mener også at det er bedre for Kah å bli i Vålerenga enn å gå nå, sier han.

Men Kah er tydeligvis fast bestemt på å komme seg ut.

- Han ønsker det sterkt, sier Siem.

Og det er her Hauge kommer inn for alvor.

- Han er ute etter en klubb som er skreddersydd for Pa, og som vil ha nettopp ham. Ikke en klubb som bare vil ha en spiller billigst mulig.

Viste seg fram

De som var på Ullevaal i går, eller får video tilsendt, er nok uansett villig til å betale mer enn minstepris. Pa-Modou Kah spilte en praktkamp for Vålerenga i går. Han var overalt, gikk på løp og tok initiativ hele tida. Han skapte også den nydelige kontringen som førte til 2- 0 da han gikk i rom på høyresida, styrtet fra Bryne-backen og spilte inn til Freddy dos Santos som satte sitt andre mål for dagen.

- Dette har vi trent bevisst på hele uka. Bryne har med all respekt ingen Maurice Greene i backrekka. Derfor utnyttet vi farta vår, sier Kah til Dagbladet.

Det virket som han spilte for framtida.

- For meg teller hver kamp. Skal jeg få mulighet til å spille i utlandet, må jeg spille på hele registeret mitt her i Vålerenga, sier Pa-Modou Kah til Dagbladet.

Rune Hauge var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld.

SKILLER LAG? Pa-Modou Kah spiller for å bli solgt, og dermed kan Kjetil Rekdal miste en av sine viktigste spillere. I midten Lars Bohinen, som fikk noen få minutter på banen i går.