Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpint:

Haugen dyttet Henrik Kristoffersen ned på lista da Pinturault var suveren

- Ikke mulig å ta innpå Pinturault.

SLO KRISTOFFERSENS TID: Leif Kristian Haugen, her fra parallellslalåm før jul, dyttet Henrik Kristoffersen ned på resultatlista. Foto: EPA / ANDREA SOLERO / NTB Scanpix
SLO KRISTOFFERSENS TID: Leif Kristian Haugen, her fra parallellslalåm før jul, dyttet Henrik Kristoffersen ned på resultatlista. Foto: EPA / ANDREA SOLERO / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Henrik Kristoffersen har tre åttendeplasser og én tredjeplass i storslalåm så langt denne sesongen. Om han skal kapre nok en pallplass må han opp mange hakk i andreomgangen senere i dag.

For franske Alexis Pinturault var suveren da han satte utfor som førstemann i Adelboden i Sveits i dag. Han satte standarden for de andre, og kom i mål med tiden 1,12.91. Det var det ingen andre som klarte å ta igjen.

- Det er ingen som greier å hamle opp med tida til Pinturault sa TV 2s kommentator da Kristoffersen hadde for dårlige mellomtider i sitt renn.

- Gikk sjukt fort

Kristoffersen tapte svært mye den siste delen av løypa, og ristet oppgitt på hodet da han kom i mål til en midlertidig fjerdeplass. Den ble han dyttet ned fra få minutter senere, av landsmann Leif Kristian Haugen.

Haugen, som har en sjuendeplass som sitt beste resultat i storslalåm, slo Kristoffersen med 12/100, og snek seg inn på den midlertidige fjerdeplassen.

- Jeg ble veldig sein. Det gikk helt sjukt fort, det var litt uvant. Pinturault en klasse for seg selv. Ikke mulig å ta innpå, sa Kristoffersen til TV 2 etter sitt renn.

Heller ikke sammenlagtleder Marcel Hirscher klarte å slå Pinturaults tid, og må ta til takke med en tredjeplass før andreomgangen. Østerrikske Philipp Shoerghofer er nummer to, 0,64 bak Pinturault.

Kjetil Jansrud var ikke i nærheten av Pinturaults tid, og tapte voldsomt nedover i bakken. Han er foreløpig nummer 25, og kommer trolig ikke med i andreomgangen.

Rasmus Windingstad er nummer 18 og Bjørnar Neteland er nummer 22 foreløpig. Aleksander Aamodt Kilde kjørte dessverre ut.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling