Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Haugen helt i dramatisk vestlandsderby: - Tårene spruter

Innbytteren avgjorde mot Viking.

KUNNE AVGJORT: Suleiman Abdullahi hadde flere gode scoringsmuligheter mot Brann, før Fredrik Haugen avgjorde for gjestene. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
KUNNE AVGJORT: Suleiman Abdullahi hadde flere gode scoringsmuligheter mot Brann, før Fredrik Haugen avgjorde for gjestene. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Viking-Brann 0-1 (0-0)

VIKING STADION (Dagbladet): Stolthet, prestisje og muligheten til å ta steget opp i Tippeligaens tetsjikte sto på spill i kveldens toppkamp mellom Viking og Brann. 

Vestlandsderbyet var preget av både dramtikk, dueller og intensitet, men også 90 målløse minutter. Derfor var gleden ekstremt stor blant Brann-spillerne da innbytter Fredrik Haugen avgjorde matchen med en scoring langt på overtid. 

- Man blir selvfølgelig veldig glad når man avgjør fire minutter på overtid, uansett om man har startet eller kommet inn fra benken. Vi har mange som kan avgjøre på dette laget. Jeg viste at jeg kan være en av dem. Det er jeg utrolig glad for, forteller Haugen til Dagbladet.

Viking jaktet tabelltopp Med ti poeng på sesongens fem første kamper hadde Viking opplevd en bedre seriestart bare én gang i løpet av de siste 15 årene. Til trossfor en presset økonomi og utenomsportslig støy, hadde blåtrøyene til trener Kjell Jonevret opptrådt bunnsolid. 

Et av områdene som likevel kunne forbedres var uttellingen foran mål på hjemmebane. Før kveldens kamp mot Brann hadde Stavanger-publikummet fremdeles til gode å juble for tippeligascoring i 2016. 

Med en uhyre spennende spissduo i 19-åringene Bringaker og Suleiman Abdullahi var imidlertid forutsetningene gode for at vestlandsderbyet kunne bli oppgjøret hvor den lite flatterende nullen sprakk på Viking stadion.

I løpet av kampens første omgang var det også Viking som var det dominerende laget. Anført av de to nevnte angriperne, ballvirtuosen Samuel Adegbenro og midtbanestrategen Bjørn Daniel Sverrisson spilte vertene seg frem til fem målsjanser. Den største av dem gikk til Abdullahi, men nigerianeren klarte ikke å vinne mann mot mann-duellen som oppsto med Brann-keeper Piotr Leciejewski etter 30 minutter.

Ga Barmen tillit Brann har denne sesongen at de er en vanskelig motstander å bryte den. Med åtte poeng på fem seriekamper hadde starten vært bra, men dagene opp mot kamp var preget av turbulens. Først gikk bergenserne på en cupsmell mot Førde, så et 3-0-tap for Rosenborg før det som skal ha vært par kalde pils drukket av Kristoffer Barmen (22) søndag kveld førte til overskrifter både i lokale og nasjonale medier. 

Denne kjølige vårkvelden i Jåttåvågen så imidlertid ikke Lars Arne Nilsen ut til å ha noen problemer med akkurat det, for treneren svarte med å flytte 22-åringen fra benken til en plass i startoppstillingen.

Bare ni minutter etter avspark viste Barmen at han er villig til å blø for å kunne ikle seg Brann-drakta, da unggutten kastet seg inn i en nærkamp med Viking-målvakt Iven Austbø med hodet først. Resultat var dog bare en smertefull smell, for scoringene var det Viking som lenge var nærmest.

Haugen avgjorde Ni minutter etter sidebytte trodde også hele Viking stadion at årets første scoring var et faktum, da Bringaker flikket ballen i mål etter en corner. 

Det lokale talentet jublet for det som kunne vært hans tredje nettkjenning for sesongen, men gleden ble fort over til frustrasjon ettersom Hafsås blåste for det han mente var en forseelse i forkant.

Enda verre ble det da Haugen dukket opp fem meter fra mål og satte inn matchvinnerscoringen tre og et halvt minutt på overtid.

- Det er en av Branns aller, aller største helter. Haugen gjør som han vil. Det er fantastisk spill av Brann. Vi må bare gratulere dem med en strålende bortekamp, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen, før kollega Ole Martin Årst skildrer følgende:

- Tårene spruter blant Brann-fansen.

NÆR SCORING: Vikings Claes Kronberg var bare et svakt mottak fra å kunne sette inn 1-0 for Viking i første omgang. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
NÆR SCORING: Vikings Claes Kronberg var bare et svakt mottak fra å kunne sette inn 1-0 for Viking i første omgang. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!