UHELDIG: Leif Kristian Haugen var på pallen etter første omgang, men et uhell stakk kjepper i hjulene i andre.Foto: SCANPIX/AP/Nathan Bilow
UHELDIG: Leif Kristian Haugen var på pallen etter første omgang, men et uhell stakk kjepper i hjulene i andre.Foto: SCANPIX/AP/Nathan BilowVis mer

Haugen kjørte på en stein og ødela skien

Uhell ødela for pallplass i storslalåmrennet.

Leif Kristian Haugen mistet alle muligheter til en plass helt i toppen etter å ha kjørt på en stein tidlig i finaleomgangen. Da mistet han festet på den ene skien.

- Jeg vet ikke akkurat hvor det skjedde, men jeg kjørte borti en stein tidlig i finaleomgangen. Det førte til at jeg fikk dratt av deler av stålkanten midt under den ene skien og mistet festet i snøen, sa Haugen til NTB etter 12.-plass i storslalåmrennet i Beaver Creek.

- Likevel prøvde jeg å gi så mye gass som mulig, men jeg er litt skuffet, selv om jeg kjørte inn til den nest beste verdenscupplasseringen min noensinne.

Tredjeplass
Han hadde et fantastisk utgangspunkt og lå på en flott tredjeplass etter første omgang.

Da var han ikke mer enn tre tideler bak ledende Ted Ligety, men han falt altså ned til 12.-plassen til slutt.

Selv om det bare er 11.-plassen fra storslalåmrennet i Alta Badia like før jul i fjor som overgår den plasseringer, hadde han ingen grunn til å være fornøyd. Det mente han i alle fall selv.

Er med - Dette rennet viste i alle fall at jeg er med og har noe å gjøre blant de aller beste. I første omgang kjørte jeg ikke perfekt, men det var jammen ikke langt unna. Da fikk jeg til det som går så bra på trening, mente Haugen.

Han studerer fortsatt i Denver og har i perioder før rennene i Beaver Creek ligget og trent i området der verdenscupen gikk i helgen. Han kjørte altså nesten på hjemmebane.

- Jeg har trent bra og gjort det brukbart både i NorAm-renn og på treningene. Dessuten trener jeg sammen med Jansrud og Svindal, som er blant verdens beste i storslalåm, og det betyr mye, mente Haugen.

- Nå er det renn her igjen allerede på tirsdag, og det gleder jeg meg til, for det jeg har prestert i dette rennet gir mye selvtillit, slo alpinisten fra Lommedalen fast overfor NTB.

(NTB)