Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Haugen skylder på mulige allergiproblemer etter tabbe

- Jeg så ikke pucken.

TABBE: Lars Haugen sto ingen god kamp, og Finlands tredje mål må karakteriseres som en blemme. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
TABBE: Lars Haugen sto ingen god kamp, og Finlands tredje mål må karakteriseres som en blemme. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg OL i vårt livestudio.

Norge-Finland 1-6 (0-3, 0-2, 1-1)

(Dagbladet): Nei, nei og nei. To scoringer i løpet av ett minutt, signert 43 år gamle Teemu Selanne og Lauri Korpikoski, og én Haugen-tabbe i den første perioden, var for mye.

KUNNE IKKE STOPPE FINNENE: Mathis Olimb kunne ikke gjøre noe med Teemu Selanne eller Sami Salo. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
KUNNE IKKE STOPPE FINNENE: Mathis Olimb kunne ikke gjøre noe med Teemu Selanne eller Sami Salo. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer

- En møkkamatch, sier TV 2s ishockeyekspert Geir Hoff etter kampslutt.

- Vi møter et bedre lag, og når vi gir bort fire mål, så er det slik som skjer. Vi er ikke gode nok, rett og slett, konstaterer Mats Zuccarello Aasen til TV 2 etter kampslutt.

Keepertabbe For Norge klarte aldri å svare finnenes drømmestart, og gikk med det på sitt andre strake tap i OL.

I går ble Canada et lite hakk for store da de vant 3-1. Da sto keeper Lars Haugen godt, men det samme kan ikke sies om måten han håndterte skuddet fra Jori Lehtera på ikke lenge før første periode var over.

For et enkelt håndleddsskudd nesten fra blueline gikk enkelt forbi keeperen. Det var også noe av det siste Lars Haugen fikk gjøre for Norge i dag, for han ble byttet ut i den første pausen.

- Det er ikke ment som en unnskyldning, men jeg kunne ikke se pucken. Det kan være noen allergiproblemer, jeg vet ikke, sier Haugen til Dagbladet.

FEMMÅLSTAP: Finnene ga seg ikke før det sto 6-1 i målprotokollen. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
FEMMÅLSTAP: Finnene ga seg ikke før det sto 6-1 i målprotokollen. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer

Trener Roy Johansen har ikke hørt noe om Haugens allergia.

- Det vet jeg ingenting om. Det er mulig det, men det får helsetaemet sjekke opp i. Jeg har ikke hørt noe om det, sier han til Dagbladet

- Mangler kraft Inn kom en annen Lars, men med etternavn Volden, og han gjorde sine saker ok. Han kunne imidlertid ikke forhindre verken 0-4 eller 0-5 i løpet av sin første omgang.

- Vi prøver hardt og starter bra, men får det ikke helt til. Vi mangler den siste kraften, sier TV 2s ishockeyekspert Geir Hoff i studio i den andre pausen.

I den tredje perioden scoret Per-Åge Skrøder et trøstemål i overtall 5 mot 3, men nærmere enn det kom ikke Roy Johansens menn. Istendefor var det finnene ved Olli Maatta som scoret.

Viktig kamp søndag Dermed tapte Norge 1-6 mot Finland, og står nå uten poeng etter de to første kampene.

I den andre kampen i Gruppe B feide Canada Østerrike av banen med sifrene 6-0. Det er gode nyheter for Norge, som i realiteten nå kjemper om tredjeplassen som gir play off-kamp.

Søndag møter Roy Johansens menn Østerrike klokka 09.00 norsk tid. Den kampen blir viktig!

- Vi må være bra mot Østerrike, og rykke oss opp en del foran den kampen, sier Per-Åge Skrøder til TV 2 etter kampen.

Hele Norges coronakart