Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien, fotball

Haugens høyrefot
senket Bodø/Glimt

Brann fortsetter også i år å være super-effektive på hjemmebane. Fredrik Haugen var involvert i begge målene.
- Vi skaper tre sjanser og scorer på to av dem. Det holder det, sier Haugen.

Bergen 20180318.
Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Bodø / Glimt på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20180318. Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Bodø / Glimt på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Brann-Bodø/Glimt 2-0
Bergen 20180318.
Bodø/Glimts José çngel (José çngel Jurado) i duell med Branns Fredrik Haugen i Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20180318. Bodø/Glimts José çngel (José çngel Jurado) i duell med Branns Fredrik Haugen i Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

BERGEN (Dagbladet): Fredrik Haugen var involvert i begge scoringene til Brann. Men for en gangs skyld fikk servitør-kongen fra fjoråret, ikke notert seg for målgivende. Men han var en av banens beste spillere.

- Jeg er som vanlig involvert når Brann scorer mål. Det begynner å bli en fin tradisjon for meg og laget, sier Haugen.

​Bedre i år
I fjor hadde han ti målgivende og fem mål. Han toppet målgivende-listen sammen med Morten Gamst Pedersen.

- Vi har et bedre lag i år enn i fjor. Det er selvsagt veldig tidlig å spå i den berømte kulen, men vi skal hevde oss blant de tre beste i år. Om jeg slår mine egne rekorder fra fjoråret er ikke så viktig - om vi tar medalje, sier Haugen til Dagbladet.

Kaldt og glissent på tribunene. Men Brann viste seg like effektive som i fjor, og scoret to mål på to sjanser før pause.

Høyt tempo på humpete bane
​Det ble ingen underholdende fotballkamp på den humpete gressmatten i første omgang. Men hjemmelaget presset høyt fra start, og styrte det meste av kampen.

Gjestene i gult ble regelrett løpt i stykker de første 60 minuttene.,

Et tafatt Bodø/Glimt fikk dermed lite til denne bergenskvelden.

- Vi ble utspilt i første omgang. Kampen ble avgjort før pause. Dessverre. Vi kom sterkere med i kampen i andre omgang, men tapte fortjent, sier Bodø(Glimts trener, Kjetil Knutsen.

Løsnet for Branns spiss
Det skulle imidlertid ta 18 minutter før kampens første målsjanse. Fredrik Haugen kjempet til seg ballen på kanten av 16-meteren til gjestene. Skjøt hardt, men Zoran Popovic i Bodø/Glimt-målet reddet. Returen derimot ble kaldt satt i mål av Steffen Skålevik.

Brann-spissen fikk lite tillit i Brann i fjor, og ble utlånt til Start. Der bøttet han innpå mål. Brann har få spissalternativer i år, og Skålevik kan fort bli toppscorer for Brann denne sesongen.

- Deilig å få tillit. Enda deiligere å score i første seriekamp, sier Brann-spissen.

Nesten-tabbe
Gjestene fikk ikke til mye de første 45 minuttene. Brann var aggressive, og lot ikke gjestene låne ballen mye. Men, etter drøye halvtimen holdt det på å gå galt i Branns forsvar. Vito Wormgoor misset markeringen sin, keeper Samuel Eadlinger kom på halvdistanse.

Og midt i mellom de to Brann-spillerne dukket luringen og veteranen Trond Olsen opp. Han rundet keeper, men skjøt i nettveggen fra spiss vinkel.

Zoran Popovic feller her Gilli Rolantsson. Straffen ble satt i mål av Vito Wormgoor.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Zoran Popovic feller her Gilli Rolantsson. Straffen ble satt i mål av Vito Wormgoor. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Haugen igjen
Branns Fredrik Haugen var en av Norges beste midtbanespillere i Norge i fjor. Han er ofte delaktig i Branns mål. Han gjorde en godt forarbeid på 1-0-målet. Etter 41 minutter var han på ferde igjen. Han la en nydelig stikker til Gilli Rolantsson.

Alene med Popovic, endte det med at sisteskansen, kom på voldsomt etterskudd, og felte Rolantsson. Straffen plasserte Wormgoor kaldt nede i venstre hjørnet.

Nære på at Bodø/Glimt kom tilbake
Hjemmelaget fortsatte et høyt press også etter hvilen. Men Bodø/Glimt kom mer inn i kampen i siste del av andre omgang. Og de greide å spille seg fram til noen sjanser etterhvert. De siste tyve minuttene kunne fort gjestene fra nord puttet både ett og to mål bak Branns keeper.

For det var nære på to ganger:

I det 70 minutt brenner innbytter Jens Petter Hauge av en kanon fra 25 meter som smeller i stolpen. Noen få minutter senere holder Vegard Leikvoll Moberg på å score fra seks meter. Men ballen triller like utenfor stangen.

- Ok resultat, men det skal bli mer moro
Men alt i alt var 2-0 et rettferdig resultat på Brann stadion, denne kalde søndags kvelden. Brann viste at de også i år er solide defensivt og effektive på de få målsjansene de skaper.

Bergen  20180318.
Branns trener Lars Arne Nilsen i mixed zone etter Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Bodø / Glimt på Brann Stadion.  2-0.


Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20180318. Branns trener Lars Arne Nilsen i mixed zone etter Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Bodø / Glimt på Brann Stadion. 2-0. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Vi er effektive, men etterhvert i sesongen må vi skape mer enn tre målsjanser på 90 minutter. Underholdningsmessig var det heller ikke terningkast seks. Men la gå; i dag var det viktig å vinne første seriekamp slik at vi får en godfølelse videre, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!