Haugens redning skapte norsk sensasjon mot Sverige

I kveld kan Norge sjokkere svenskene igjen.


(Dagbladet): Norge åpner ishockey-VM mot vertsnasjonen Sverige i Globen i Stockholm i kveld.

Spørsmålet er om de norske gutta kan sjokkere svenskene en gang til, slik de gjorde i åpningskampen i Slovakia i fjor. Da ble kampen avgjort på straffer, og Norges målvakt Lars Haugen ble matchvinner med to strafferedninger.

Spesielt den første, da han stupte fram og pirket vekk pucken med spaken, huskes godt. Også av Haugen selv.

- Den husker jeg faktisk veldig godt. Det var Loui Eriksson, han hadde scoret to mål tidligere på veldig bra skudd. Så jeg tenkte jeg skulle gå ut og møte ham lengre ute så det ble mindre nett å skyte på for ham, forteller Haugen til TV-kanalen MAX, som sender åpningskampen i kveld klokka 20.15.

- Han gikk over blålinja, og så så jeg at han så veldig lenge ned på pucken. Jeg tenkte ikke noe særlig over det, jeg bare gjorde som jeg har gjort på trening i de siste åtte årene innimellom - jeg bare slang meg ut og slang meg litt mot venstre.

Strategien funket perfekt for Haugen, selv om han forteller at han knapt så sin egen superredning.

- Jeg lukket igjen øynene nesten, og bare håpet at pucken skulle treffe kølla mi. Det gjorde den så vidt det var. Det var nesten på millimeteren. Da hadde (Per Åge) Skrøder satt den første allerede, så da var jeg nesten sikker på at vi skulle vinne, sier Haugen.

Og slik gikk det også. Mathis Olimb scoret på Norges andre straffe, før Haugen også reddet Patrik Berglund straffe.

I kveld kan Norge skape en enda større sensasjon om de gjentar bragden i svenskenes egen hockeykatedral Globen.