Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hauger: - Vålerenga er blitt opphauset i sesongstarten

Stabæk vant 1-0.

VANT MIDTBANEDUELLEN: Stabæks Henning Hauger blir taklet av Kristoffer Hæstad, men det var Stabæk som gikk seirende ut av kampen i Telenor Arena. Foto: Erlend Aas / Scanpix
VANT MIDTBANEDUELLEN: Stabæks Henning Hauger blir taklet av Kristoffer Hæstad, men det var Stabæk som gikk seirende ut av kampen i Telenor Arena. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

Stabæk - Vålerenga 1-0 (1-0)

TELENOR ARENA (Dagbladet): Det er ingen tvil om at Stabæk har et godt tak på Vålerenga, Oslo-laget har ikke vunnet en seriekamp på bortebane mot dagens motstander siden 1995. Da ble det 0-2 på Nadderud.

Heller ikke denne gangen klarte VIF å ta med seg tre poeng fra Bærum.

Stefan Strandbergs selvmål etter 38 minutter sørget for årets første tap og baklengsmål for Vålerenga.

Det får Stabæks midtbanesjef Henning Hauger til å glise.

GLEDE: Stabæk-spillerne jubler foran fansen etter kampslutt. Foto: Erlend Aas, SCANPIX
GLEDE: Stabæk-spillerne jubler foran fansen etter kampslutt. Foto: Erlend Aas, SCANPIX Vis mer

- Vålerenga har ballen mye, men vi klarer å tette igjen på midtbanen. De er blitt opphauset i løpet av de første serierundene, sier Henning Hauger til Dagbladet.

 - Men de kommer til å kjempe i toppen av tabellen, legger han til.

Landslagsspilleren mener Stabæk har slått tilbake etter en forferdelig start på sesongen. Men til tross for seire over to gullkandidater, mener Hauger at Stabæk ikke er noen medaljekandidat.

- Vi skal konsentrere oss om øvre halvdel av tabellen, sier Hauger.

Andresen: - Er for seine VIF-trener Martin Andresen måtte se laget sitt slite med å skape store sjanser. Og han var ikke fornøyd med laget sitt.

- Stabæk spilte en bra kamp, og vi fikk ikke til pasningsspillet vårt som vi ønsker. Det var for lite dynamikk i laget vårt og det gikk for seint, sier Vålerenga-trener Martin Andresen til Max etter kampen.

- Det gikk for seint over hele linja, det var for lite bevegelse og vi spilte et hakk for lavt i forhold til det vi ønsker. Dette var ingen god kamp fra vår side, sier Vålerenga-treneren.

Vålerenga vant 2-0 i serieåpningen borte mot Viking, før de vant 2-0 på Ullevaal mot Aalesund. Derfor var det nok mange som hadde store forventninger til Martin Andresens mannskap før kampstart.

Stang ut og selvmål Det var VIF som tok initiativet fra start i Telenor Arena, og 17-årige Håvard Nielsen hadde to skudd på mål allerede før det var gått åtte minutter.

Først ble han spilt igjennom av Harmeet Singh, men fra skrått hold ble avslutningen ble avslutningen for svak, og Jan Kjell Larsen i Stabæk-målet reddet enkelt.

Kun minuttet seinere var han frampå igjen. Etter flott samarbeid mellom Nielsen og Fellah var førstnevnte alene på 16-meteren. Fra venstre klinket unggutten ballen i stolpen og ut.

De første 30 minuttene var Vålerenga klart best - men deretter våknet også vertene. Stabæk produserte to-tre halvsjanser, men uten å sette VIF-keeper Lars Hirschfeld på prøve.

DUELL: Mikkel Diskerud og Stabæk vant 1-0 mot Harmeet Singh og Vålerenga. Foto: Erlend Aas, Scanpix
DUELL: Mikkel Diskerud og Stabæk vant 1-0 mot Harmeet Singh og Vålerenga. Foto: Erlend Aas, Scanpix Vis mer

Etter 38 minutter slo Veigar Páll Gunnarson inn en corner. På første stolpe dukket Vålerenga-stopper Stefan Strandberg opp og headet ballen i eget nett.

- Etter 32-33 minutter får vi opp aggressiviteten og skaper noen cornere, det var også slik målet kom, sier Stabæk-trener Jörgen Lennartsson.

Etter scoringen fortsatte Stabæk å dominere i Telenor Arena.

Kun tre minutter etter scoringen var hjemmelaget nær å doble ledelsen. Stabæk rullet fint opp på høyresiden. Ballen havnet til slutt hos Ollé Ollé som banket ballen to meter utenfor fra rundt 15 meters hold.

Første hjemmeseier Allerede før minuttet var spilt av andre omgang, hadde VIF muligheten til å utligne. Fredrik Stoor kom seg fri på høyresiden, og la ballen inn til Kristoffer Hæstad som banket ballen over fra rundt 12 meter. Svak avslutning av sørlendingen, som forsøkte å prikke ballen opp i det nærmeste hjørnet.

Vålerenga klarte ikke sette Stabæk under ordentlig press de første minuttene etter pause. Etter 66 minutter var VIF kun centimetre fra å score. Keeper-Larsen klarte ikke å få kontroll etter et innlegg fra høyre, og etter mye klabb og babb skjøt Bojan Zajic fra 10 meter. Ballen gikk via en Stabæk-spiller og til corner. Keeperen ville vært sjanseløs på skuddet.

DEPPER: Vålerengas Håvard Nielsen (t.v.) og Bojan Zajic fortviler under etter tapet. Foto: Erlend Aas, SCANPIX
DEPPER: Vålerengas Håvard Nielsen (t.v.) og Bojan Zajic fortviler under etter tapet. Foto: Erlend Aas, SCANPIX Vis mer

Drøyt kvarteret før slutt ble VIF-innbytteren Isaac Boakye spilt igjennom av Zajic. I løpeduell med Hammer var Vålerengas nyinnkjøpte spiss for aktiv med armene. Spissen pådro seg også gult kort fordi han skjøt ballen i mål etter at dommeren hadde blåst.

Dagens prestasjon sto derimot Stabæks nyervervelse, Ollé Ollé for. Fra 25 meter skjøt han på halv volley. Ballen føk med retning krysset, men en god redning fra Hirschfeld avverget 2-0. Da var det ti minutter igjen å spille.

Minuttet før slutt falt Håvard Nielsen i straffefeltet til Stabæk, men dommer Øvrebø valgte ikke blåse. Tvilsom avgjørelse, siden Morten Schjønsberg aldri var interessert i ballen.

Vålerenga klarte aldri true Stabæk i sluttminuttene, og Stabæk tok årets første hjemmeseier.

- Krigeseier - Vi har spilt tre merkelige kamper, og vi vinner mot et bra Vålerenga-lag. Det er jevnt i 90 minutter, sier Pall Gunnarson til Dagbladet.

Veigar Pall Gunnarsson kan se tilbake på noen bisarre uker som Stabæk-spiller. Først ble de slått 7-0 av Lillestrøm hjemme, så vant de på Lerkendal og nå hjemme mot Vålerenga. To gullkandidatskalper etter 7-0-tap i åpningskampen.

SKUFFET: Vålerengas Lars Hirschfeld klarte ikke å forhindre årets første tap i serien. Foto: Erlend Aas, SCANPIX
SKUFFET: Vålerengas Lars Hirschfeld klarte ikke å forhindre årets første tap i serien. Foto: Erlend Aas, SCANPIX Vis mer

- Jeg vet ikke hva som skjer, jeg har ikke peiling. Foran den første kampen, tenkte vi at vi skulle spille den gamle, klassiske Stabæk-fotballen. Etter 7-0-tap måtte vi forandre litt og bli et krigelag. Nå har vi kriget oss til to seire, sier Gunnarsson.

Vålerenga-kaptein Kristofer Hæstad mener Vålerenga var på høyde på Stabæk i kampen - og vel så det.

- Jeg føler det er en kamp som kunne bikket begge veier. Spillemessig er vi vel så gode som Stabæk, men vi er ikke dyktige nok i måten vi opptrer på. Vi får som fortjent når vi ikke klarer å score, sier Hæstad.

 TAKLET: VIFs Hermeet Singh mister ballen til Stabæk. Foto: Erlend Aas, Scanpix
TAKLET: VIFs Hermeet Singh mister ballen til Stabæk. Foto: Erlend Aas, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media