DRASTISK TIL VERKS: Henning Hauger mener nøkkelen til suksess blir å frustrere Portugal, og at Norge derfor kommer til å framstå i en nokså ekstrem utgave, selv etter Drillos standarder.Foto: Kyrre Lien / Scanpix
DRASTISK TIL VERKS: Henning Hauger mener nøkkelen til suksess blir å frustrere Portugal, og at Norge derfor kommer til å framstå i en nokså ekstrem utgave, selv etter Drillos standarder.Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

Hauger garanterer ekstrem-utgave av Drillo-fotball

- Håpet vårt ligger i frustrere portugiserne.

LIVESTUDIO LØRDAG: Portugal - Norge fra klokka 22.00!

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I forkant av prestisjeduellen mot Danmark i mars ga Norges midtbaneanker Henning Hauger uttrykk for at han ikke soknet til den stadig voksende menigheten til det danske stortalentet Christian Eriksen, og at han ikke ville byttet 19-åringen med stempel som «den nye Michael Laudrup» mot noen av sine landslagskolleger.

Når han lørdag skal duellere om midtbaneherredømmet på Estádio da Luz i Lisboa mot navn som Raul Meireles, João Moutinho og Carlos Martins, er imidlertid tonen hakket mer ærbødig.

- Og Ronaldo og Nani, supplerer Hauger, bare for å forsterke hvilket stjernegalleri han og den sentrale midtbanen må hjelpe forsvaret med å holde styr på.

- Det er litt mer krutt der (enn hos danskene), ja, og det er vel fare for at noen av dem kunne gått inn på vårt lag, sier han lattermildt til Dagbladet.

Frustrasjon Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen ga i forbindelse med uttaket av troppen uttrykk for at han vanskelig kunne se et landslag bedre enn Portugal i øyeblikket, og proklamerte samtidig at det ville kreve et ekstra kynisk, gjerrig og destruktivt norsk landslag dersom det skulle være håp om poeng.

TRIVES BEDRE MED STABÆK-FOTBALL: Henning Hauger har i år spilt i en mer offensiv rolle i Stabæk enn tidligere. Han trives bedre med fotballen på klubblaget framfor landslaget, men har en pragmatisk holdning til spillestilsdebatten.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TRIVES BEDRE MED STABÆK-FOTBALL: Henning Hauger har i år spilt i en mer offensiv rolle i Stabæk enn tidligere. Han trives bedre med fotballen på klubblaget framfor landslaget, men har en pragmatisk holdning til spillestilsdebatten.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Hauger er på helt på linje med sjefens tankegang, og mener at Norges håp ligger i å frustrere Cristiano Ronaldo og co.

- Offensivt er de nok blant verdens beste landslag, med Nani og Ronaldo på kantene. Det tror jeg ikke noen landslag i verden er i nærheten av. Midtbanen og forsvaret synes jeg ikke er like ekstremt, men som lag holder de verdensklasse. Et komplett fotballag, vil jeg si. Jeg forventer at de kommer til å ha ballen 70-80 prosent av tiden. Da må vi ligge riktig, dekke mest mulig rom og frustrere dem, så føler jeg meg trygg på at vi kommer til å få noen overgangsmuligheter i løpet av kampen sier Hauger.

- Jeg har ikke sett de gutta altfor mye, men det er ofte sånn at når man spiller fotball og ikke får det helt til å stemme, slipper man seg litt ned. Det er det vi må prøve å få til - få dem frustrerte. Det blir ekstremutgaven av «Drillos». Det blir ikke akkurat noen gladfotball fra vår side, fortsetter han.

Bedre Portugal 25-åringen har fått en mer offensiv rolle i Stabæk under Jörgen Lennartsson, men er fortsatt tiltenkt ankerrollen på landslaget. Selv om han er tydelig på hva slags fotball han foretrekker, ser han det som ren utopi at Norge skal kunne styre en kamp på bortebane mot en fotballstormakt som Portugal.

- Jeg synes selvfølgelig at det er morsommere å spille den type fotball vi gjør i Stabæk. Men så skjønner jeg at når man møter lag som Portugal og Spania at vi ikke har mulighet til å spille dem ut. Nå har jeg spilt på landslaget i mange år, både aldersbestemt og senior, og har blitt vant til å møte den type motstand og ligge dypt i 4-5-1, så jeg tror det skal gå fint, sier han.

Mens Drillo og assistent Ola By Rise har studert lørdagens motstander ned til minste detalj de siste månedene, har spillerne så langt vært lite involvert i ledelsens analyser. Hauger har uansett dannet seg et inntrykk av hva som er i vente, og tror ansettelsen av Paulo Bento som landslagssjef har gjort blPortugal enda farligere.

HAKKET OPP FRA ERIKSEN: Henning Hauger var ikke nevneverdig imponert av det danske vidunderbarnet Christian Eriksen før møtet med Danmark i mars. Han mener imidlertid at Raul Meireles (t.h.) og kompani er et hakk opp på kvalitetsstigen.Foto: Erlend Aas / Scanpix
HAKKET OPP FRA ERIKSEN: Henning Hauger var ikke nevneverdig imponert av det danske vidunderbarnet Christian Eriksen før møtet med Danmark i mars. Han mener imidlertid at Raul Meireles (t.h.) og kompani er et hakk opp på kvalitetsstigen.Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Jeg tror de prøver å spille ganske lik fotball uansett om de spiller borte eller hjemme. De prøver å føre kampene og styre spillet. Jeg tror de er mer gjennombruddshissige nå, enn da vi møtte dem på Ullevaal. De har byttet trener og fått inn noen nye spillere, så jeg tror vi møter et bedre lag denne gangen enn vi gjorde sist, sier Hauger, som mener Norges håp om å få til noe offensivt ligger i overgangsmuligheter og dødballer.

Utstillingsvindu Stabæk-strategen, som har et halvt år igjen av kontrakten med bærumsklubben, kobles stadig til overganger til klubber i større ligaer - senest til tyske Hannover 96, som har hentet spillere med hell fra Tippeligaen tidligere i form av Didier Ya Konan og Mohammed «Moa» Abdellaoue.

Hauger sier han ikke kommer til å kommentere egen fotballframtid før tidligst etter Portugal-kampen, men strekker seg i det minste til å si at lørdagens oppgjør er en sjelden stor mulighet til å vise seg fram for et større publikum.

- Jeg har sagt i alle år at jeg ønsker å prøve meg ute. Det har jeg aldri lagt skjul på, så det er klart jeg håper jeg en dag får muligheten i en større liga. Rammen rundt Portugal-kampen gjør det til et vanvittig bra utstillingsvindu, så jeg håper å gjøre det så godt som mulig der, sier han til Dagbladet.