FIKK SJOKKBESKJED: Henning Hauger legger ikke skjul på at vrakingen til gårsdagens kamp mot Danmark, som endte med 0-2-tap, kom som lyn fra klar himmel. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
FIKK SJOKKBESKJED: Henning Hauger legger ikke skjul på at vrakingen til gårsdagens kamp mot Danmark, som endte med 0-2-tap, kom som lyn fra klar himmel. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Hauger knust etter Drillos vraking

- Jeg ble vanvittig skuffet, jeg så den ikke komme.

Danmark - Norge 2-0

KØBENHAVN (Dagbladet): Etter å ha startet 18 landskamper på rad under Drillo var det brått slutt for Henning Hauger.

I etterkant av middagen på spillerhotellet kvelden før Danmark-kampen ble han tatt til side av landslagssjefen, men Hauger forventet overhodet ikke beskjeden som kom.

- Klokka var vel mellom 19 og 20 mandag kveld, tenker jeg. Jeg ble utrolig skuffet, det er slike kamper man har trent for hele livet. Man blir vanvittig skuffet over en sånn avgjørelse, sier Hauger til Dagbladet.

- Kom beskjeden som lyn fra klar himmel?

- Jeg så den ikke komme, nei.

Midtbanen fungerte ikke
Inn i Haugers dype midtbanerolle kom i stedet Håvard Nordtveit, som har imponert i Bundesliga-åpningen med Borussia Mönchengladbach. Men 21-åringen hadde bare spilt 45 minutter med A-landslagsfotball tidligere, i en ubetydelig privatkamp mot Litauen, og han var ikke med i det opprinnelige uttaket til kampene mot Island og Danmark.

Nå ble han kastet rett til ulvene. Og selv om Nordtveit ikke gjorde seg bort, er det et faktum at den norske midtbanen ikke fungerte slik den skulle. Det innrømmet også Drillo på pressekonferansen etterpå, men han tok ingen selvkritikk på vrakingen av Hauger.

Han mente det var midtbanen som helhet som ikke hang sammen. Samtidig påpekte at det ikke var slik at Nordtveit gjorde en veldig dårlig kamp mens de andre var gode, som ellers kunne vært en forklaring på hvorfor det var store hull i midtbaneleddet.

- Håvard lå litt for høyt i den første omgangen, men det var den totale midtbanen som ikke fungerte, sa Drillo.

Henning Hauger sier han er nødt til å respektere Drillos avgjørelse, selv om han er svært skuffet.

- Jeg skulle ønske jeg hadde spilt, men jeg respekterer valget. Mer vil jeg ikke si.

FIKK TILLIT: Håvard Nordtveit har imponert Drillo stort på landslagstreningene den siste uka. Dermed ble han kastet rett inn på laget, men på en dag der lite stemte for laget ble det en heller dårlig opplevelse. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FIKK TILLIT: Håvard Nordtveit har imponert Drillo stort på landslagstreningene den siste uka. Dermed ble han kastet rett inn på laget, men på en dag der lite stemte for laget ble det en heller dårlig opplevelse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Hvordan synes du det slo ut?

- Som sagt, hele laget sliter litt. Vi blir spilt lave og sliter med å få satt press, men om det er på grunn av en endring vet jeg ikke. Jeg synes vi sliter kollektivt i dag, sier Hauger.

- Drillo ville ha pigge bein
Drillo begrunnet valget av midtbaneanker med at Nordtveit har vært meget imponerende på alle treningene, samtidig som han har mange av de samme kvalitetene som Hauger.

- Det er ikke Henning Hauger som har spilt seg ut, Håvard har spilt seg inn, sa han.

Hauger har en litt annen versjon.

- Drillo sa at han ville ha pigge bein på midtbanen, siden det bare var tre, fire dager siden forrige kamp. Han følte vi hadde jobbet hardt og mye, og han nevnte at nivået på meg og Nordtveit var noenlunde likt. Så da valgte han Nordtveit

- Fordi han hadde friskere bein?

- Ja, det var det han sa til meg. Jeg var klar for kamp, jeg, og sa at jeg ikke følte meg sliten, sier Hannover-spilleren.

Selv om han åpenbart var dypt uenig i vrakingen, oppførte han seg slik en lagkamerat skal overfor Nordtveit.

- Jeg ønsket ham lykke til. Vi er et lag og må backe hverandre. Det hadde jeg ingen problemer med i det hele tatt.

- Hvordan synes du han klarte seg?

- Ålreit. I likhet med resten av laget sliter han med å få til presset, samtidig som jeg synes Danmark er gode i dag. Det ble tøft utpå der, sier Hauger.

Nordtveit følte seg klar
Nordtveit selv svarer slik på Dagbladets spørsmål om han ble overrasket over å få sjansen:

SÅ EN MIDTBANE SOM IKKE FUNGERTE: Men Drillo skylder ikke på enkeltspillere. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
SÅ EN MIDTBANE SOM IKKE FUNGERTE: Men Drillo skylder ikke på enkeltspillere. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Jeg fikk beskjed tidligere på dagen at jeg skulle starte. Jeg forbereder meg til kamp på samme måte, uansett om jeg vet at jeg skal starte på benken eller på banen. Det er ett fett, jeg følte meg klar i dag, sier han.

- Hvordan reagerte du på beskjeden?

- Såklart, litt nerver må du ha, det har jeg hver gang jeg spiller. Men det må ikke bli for mye. Det var fin atmosfære i dag, men det ble dessverre tap.

- Hvordan var det å være utpå der?

- Det ble mye løping etter ball. Du føler nesten du ikke har ballkontakt. Vi burde kanskje klart å stå høyere i visse perioder, men det er enkelt å si etterpå.

- Hva var den største forskjellen på lagene?

- Ballsikkerheten. Men jeg må nesten se kampen på analysen før jeg kan svare bedre.

- Og din egen innsats?

- Jeg gjør noe bra, og noe som ikke er fullt så bra. Men nok en gang må jeg nok se analysen, sier Nordtveit.